Коя обществена сграда във Виена се „движи”? Къде се събират и до днес тевтонските рицари? Какво означават инициалите „К и К” пред входа на някои виенски магазини и забележителности? Защо Часовникът Анкер си няма циферблат?

Ако искате да разберете тези и още множество любопитни подробности за града на валса и сладките изкушения, то най-новият пътеводител от серията „Нешънъл Джеографик” на „Егмонт България” е тъкмо за вас - може да се открие по местата за продажба на книги от 23 април на цена от 19,90 лв.

Наред с отговорите на тези въпроси, пътеводителят  ще ви изпълни с желание да се разходите из изисканата и пъстра европейска столица, за да усетите сами атмосферата на спокойната и някак организирана красота. Изданието  със сигурност ще ви бъде от безценна помощ при планиране на пътуването  и разглеждането на града. Ще получите съвети  как да превърнете гостуването си във Виена в неповторимо и уникално изживяване. Например, ще научите как може  да се включите в експедицията из катакомбите под катедралата „Св. Стефан”, да си направите сами шоколад в Алзергрунд или да се повозите на лодка в  езерото  Алте Донау.

Пътеводителят съдържа също предложения за екскурзии до малко познати дестинации, включително наблюдение на дивата природа и нейните обитатели в Лобау и колоездене из долината Вахау, както и множеството идеи на фотографи, автори и изследователи на „Нешънъл Джеографик” за популярни места и заведения. Предложените маршрути за разходки пеша из Виена са придружени от карти с цветен код към описанията на забележителностите, сред които дворцовият комплекс „Хофбург”, живописният „Шпителберг” и площад „Карлсплац”.

Всяка глава от пътеводителя съдържа и списък, който препраща към подробни описания на горещо препоръчвани дестинации  и събития. Превъзходните цветни снимки, илюстрации и карти ще улеснят избора и бързата ви ориентация.  Няма място за  съмнение  -  пътеводителят на  „Нешънъл Джеографик” ще ви зареди с неповторимата енергия на Виена и ще ви накара да откриете колко много още има да се научи, почувства и види в един на пръв поглед добре познат на
всички град.

За автора на пътеводителя:

Трикратно удостояваната с престижни награди за своите пътеводители Сара Уудс е
родена във Великобритания. Близо две десетилетия тя неуморно кръстосва света във
всички посоки, изминавайки над 100 хиляди километра. Наред с останалите пътешествия
дълго време пътува из Европа и точно тогава Виена печели сърцето й. Уудс се е носила във
вихъра на валса с едни от най-известните танцьори на Австрия, плавала е по водите на
Дунав и с наслада е погълнала няколко килограма от прочутата торта Сахер. Но не е
спряла дотам, а е продължила да  изследва потайностите на Виена и нейните не толкова
известни кътчета, за да открие в тях вълнуващи и необичайни съкровища и ревниво пазени
тайни от областта на културата.