Режисьорката на "Барби" Грета Гъруиг е склонна да създаде продължение на филма, който беше номиниран за "Оскар". 

"Не отхвърлям идеята, искам да го направя", заяви режисьорката в интервю пред Deadline.

Макар някои фенове да смятат, че светът на Гъруиг не се нуждае от "Барби 2", много други със сигурност ще се радват да чуят, че тя мисли за продължение. Това обаче далеч не е потвърждение, че се готви такова.

НОВИ ПРОЕКТИ ЗА ГРЕТА ГЪРУИГ

Прочутата режисьорка добави, че няма "никаква съпротива" от нейна страна, когато става дума за "Барби 2", но все още трябва да се проведат разговори с други страни - като производителя на играчки Mattel, звездата Марго Роби, продуцента Дейвид Хейман и Warner Bros. Discovery, преди филмът изобщо да започне да се планира като продукция.

На Гъруиг същевременно й предстои работа и по други нови проекти, включително написването и режисирането на няколко филма от "Хрониките на Нарния" за "Нетфликс".

Тя заяви, че скоро ще се върне в Лондон, за да възобнови ранните етапи на предпродукцията, за да започне своя поглед към тази киновселена. Очаква снимките да започнат едва в края на тази година или началото на 2025 г., пише още БГНЕС. Това означава, че вероятно предстои голямо чакане, преди Гъруиг отново да навлезе в розовия свят на Барби.

КАКВО СМЯТА МАРГО РОБИ?

През ноември Марго Роби заяви, че "не може да си представи" как изобщо би изглеждало едно продължение, защото екипът на "Барби" е създал първия филм, без да има предвид продължение.

"Мисля, че в този филм вложихме всичко. Не сме го изградили, за да бъде трилогия или нещо подобно", каза тогава Роби. "Грета вложи всичко в този филм, така че не мога да си представя какво ще последва". 

КАКВО МИСЛЯТ ОТ УОРНЪР БРОС?

Ръководителката на "Уорнър брос" Пам Абди заяви, че студиото "с удоволствие" би направило "Барби 2".

Филмът спечели 1,4 млрд. щатски долара в световния боксофис, което го превърна в касовия хит за 2023 г.

Абди, съпредседател и главен изпълнителен директор на "Уорнър брос моушън пикчър груп", отбеляза, че филмът "счупи толкова много рекорди".