Херцогът и херцогинята на Съсекс принц Хари и Меган Маркъл ще бъдат изпълнителни продуценти на два нови нехудожествени сериала на "Нетфликс", посветени на начина на живот и полото, пише "Гардиън".

Единият сериал ще изследва "радостите от готвенето, градинарството, забавленията и приятелството", а другото ще даде "безпрецедентен достъп до света на професионалното поло" и Открития шампионат на САЩ по поло във Флорида, съобщиха от "Нетфликс".

Сериалите ще бъдат създадени от компанията на Хари и Меган Archewell Productions, като херцогинята ще продуцира и двете поредици, а херцогът ще работи по поредицата за поло. И двата сериала са в ранен етап на производство, като заглавията и датите на излизане ще бъдат обявени през следващите месеци.

"Известен предимно с естетическата и социалната си сцена, сериалът ще дръпне завесата, разкривайки суровостта и страстта на спорта, улавяйки играчите и всичко, което е необходимо, за да се състезаваш на най-високо ниво", казват от "Нетфликс" за сериала за поло.

Снимка: Getty Images

Преди това Меган и Хари са издали три документални филма с "Нетфликс" като част от многомилионна сделка с гиганта за стрийминг.

"Heart of Invictus", излъчен през август миналата година, проследяваше пътя на група военнослужещи до Invictus Games, пише още БГНЕС. Това е спортно състезание в параолимпийски стил, създадено от Хари през 2014 г. за ранени и болни военнослужещи и ветерани.

"Нетфликс" пусна и документалната поредица "Live to Lead" и противоречивия документален филм в шест части "Harry & Meghan" през декември 2022 г.

Снимка: Getty Images

Archewell Productions, създадена от двойката през 2020 г., е "посветена на осветляването на провокиращи мисълта и разнообразни разкази, които подчертават нашата обща човечност и празнуват идеята за общност", според уебсайта на компанията.

Принц Хари и Меган Маркъл се преместиха в САЩ през 2020 г., след като се оттеглиха от кралските си задължения.