Първият български TikTok сериал вече е факт. „Русалки“ е адаптация на познатия в цял свят тийнейджърски сериал H2O: Just Add Water. Новите епизоди се появяват в TikTok в понеделник, сряда и петък, като продължителността им е около 5 минути.

Сценарист и инициатор на проекта е Лили Аначкова, която има в социалната мрежа феноменалните 485 000 последователи!

Снимка: Личен архив

„В TikTok съм от 2 години, не съм от първите, по-скоро съм от втората вълна. Публикувам съдържание за мода, готвене и т.нар. лайфхакове. Харесва ми много и се забавлявам. Реших да направя адаптация на H2O: Just Add Water, защото много обичам този сериал“ – споделя 26-годишната Лили пред LadyZone.bg.

Снимка: Личен архив

Всички участници в проекта са тиктокъри и се снимат на приятелски начала, без хонорар. Лили се грижи единствено да има кетъринг по време на снимките, които са основно в Панчарево и язовир Искър.

Снимка: Личен архив


„Купихме опашките от едно училище за русалки в София (да, има такова – бел.ред.). Съпругът ми Иван Павлов, с когото сме двойка от 9 години, помага за снимането, а Лина Соколова – Линшо е освен русалка и монтажист“ – разказва Лили, която също играе като русалка.

Снимка: Личен архив

За една седмица първият епизод има 700 000 гледания, което е рекорд за българския TikTok. Първият сезон ще е до края на септември и ще включва около 20 епизода.

„Живот и здраве, догодина ще направим втори сезон“ – ентусиазирана е Лили, чиято популярност вече е отвъд тийнейджърската аудитория и все по-често й се случва майки с деца да я разпознаят на улицата.

Разговаряхме и с певицата Ева Георгиева-EVA, чийто нов дует с Мойсей – “Мислите ми“, е саундтрак на сериала.

Снимка: Личен архив

„Аз съм едната от трите „добри“ русалки, защото има и три „лоши“. Моят образ търпи голямо развитие, защото в училището идва ново момче, с което се харесваме. Баща ми Теди Георгиев и кученцето ми Ачри също участват. Всички играем с истинските си имена“ – споделя лъчезарната EVA, която в първи сезон на "Ергенът" спечели конкурса „Мис Бодрум“.