Над 100 непубликувани досега творби на Димитър Воев представя стихосбирката "Непрочетено", която излиза от издателство "Парадокс".

Най-популярният български член на митичния "Клуб 27" оставя след себе си 12 тетрадки с ръкописи. Те са датирани между 1981 и 1992 г., като първата датировка е от 24 декември 1981 г., отбелязана в "Тетрадка по стенография от 7-ми клас".

Съществуват явни (макар и непотвърдени) белези, че част от творбите са създадени в по-ранни години. Стихосбирката "Непрочетено", както подсказва и самото ѝ заглавие, се основава на тези в голямата им част непознати творби на Димитър Воев и представлява най-плътното свидетелство за неговия поетичен гений.

Книгата съдържа над 100 непубликувани досега творби, както и повече от 80 архивни снимки, факсимилета и рисунки. Графичната концепция и оформлението са дело на Артур Панов, приятел на Воев и автор на популярното лого на "Нова генерация".

Димитър Воев (1965–1992) e български поет, композитор и музикант, чийто най-активен период обхваща годините около падането на Берлинската стена.

Той е основател и фронтмен на редица музикални групи ("Парадокс", "Вход Б", "Воцек и Чугра", "Кале"), най-известната от които е култовата "Нова генерация", чийто стил Воев определя като „студена вълна“ (cold wave).

Музико-поетическата мощ и влиянието на Димитър Воев днес са измерими не на последно място по силата на хилядите почитатели на творчеството му, родени буквално десетилетия след неговата преждевременна кончина.