Освен това за трети път ще бъде издадена книгата на легендарния музикант "Поздрави от мен боговете"  

На 26, 27 и 28 артисти от различни генерации ще се съберат в чест на рок-поета и музикант Димитър Воев.  „Улица нов живот - 20 години отвъд Димитър Воев” . 20 години след физическата раздяла с него, от Фондация „Димитър Воев – Нова генерация” са подготвили концерти и пърформанси, за да покажат че духът на бунта никога не умира, а заразява все повече нови хора.

Програмата стартира на Димитровден (26 октомври) с концерт в софийския клуб „Три Уши“. Тогава на сцената ще излязат над 20 музиканти от Ксетка фон тейп, Ла Текст, С 300 зора, Bright Sight, Психобагажник, Бахур, The Barbarones, Цветя и жени, Жълти стъкла, Тодор Стоянов ( “Ambient Anarchist” ), Trendafil & Chugra и др.

Специален гост на вечерта ще е и Васил Гюров, който заедно с Димитър Воев е основател на група Кале през 1985 г.

На следващия ден (27 октомври) вдъхновението от Воев ще се пренесе в клуб „Mixtape 5”, където в началото на вечерта ще забият Ревю, Милена Бенд, Клас, Трендафил и Чугра (Воцек и Чугра), Емил Вълев ( Виолетов Генерал) , Мишо, Мони, Катя и Крис от Нова Генерация.

В събитието ще се включат и други имена, имали досег с идеите на Митко Воев - Кольо Гилъна, Бичето и Babyface Clan, Gravity Co., БГ Бенд, Дони (Атлас ), Бойко (Атлас), Voyvoda, Пролетарии, Мъртви поети, LVG, Илияна Бешкова и Розенкварц експрес, Любо Малковски (Ер Малък ).

На 28 октомври в театър Сфумато ще се представи третото издание на книгата на Воев „Поздрави от мен Боговете”. Тогава ще е и прожекцията на филма-концерт „Нова Генерация и приятели” от 1992 г. с автори Енил Енчев и Иво Христов. За музикалния съпровод на последната вечер от триадата ще се погрижат и Румен Спасов (китара) заедно с дуета Ша-Ша.

  Всички настоящи и бъдещи почитатели и съмишленици на Митко Воев могат да закупят билет за вечерите от TixGate.com - билетът ще е на цена 12,00 лв. за всички събития в програмата, 8 лева за учащи.

Посочената цена е само при условията на предварителна продажба. Вход на място с билети, съответно:

26 октомври - клуб Три Уши, вход на място: 5,00 лв., 
27 октомври – клуб Микстейп 5, вход на място: 15,00 лв.,
28 октомври – театър Сфумато, вход на място: 6,00 лв.
За повече информация, посетете страницата на събитието 

Димитър Воев (1965-1992) е български поет, композитор, вокалист и музикант(баскитарист), най-известен като основател на култовата българска група „Нова генерация“ от течението дарк уейв, създадена през 1987 г. и съществувала в различни състави до смъртта му през 1992 г. С текстовете си Воев налага „студената вълна” като идейно направление и се превръща в емблема на интроспективния рок бунт.