Наум Шопов - младши разказва историята на дядо си в аудио варианта на "Наум Шопов. Бележки от един живот", като книгата е прочетена от внука на големия български актьор специално за Storytel. 

Неподправена и искрена история на легендарния актьор е написана от Георги Тошев по случай 90-годишнината от рождението му.

"Исках да се приближа до него, да го заговоря. Години наред мечтаех да го разбера или поне за малко да попадна в неговия свят. Наум е човек, който винаги ме е учудвал - с любопитството към живота, с таланта да превъплъщава, с категоричността да отстоява позиции", споделя Георги Тошев за биографията.

Историята е емоционално запълнена с подбрани биографични фрагменти с изповеди, спомени и размисли на актьора, които вече могат да бъдат чути в стрийминг платформата за аудиокниги, разказaни от неговия внук.

От там съобщават още, че гласът на Павел Владимиров припомня истории в аудиокнигата "Патиланско царство" от Ран Босилек, Христо Чешмеджиев чете "Изгубеният свят" от Артър Конан Дойл, Никола Стефанов чете "Клетниците" на Виктор Юго, а Николай Николов оживява с гласа си "Улица "Консервна" от Джон Стайнбек.