Сериалът "Мечката" е един от големите победители на 75-ите награди „Еми“. Той получи 9 статуетки, включително за най-добра телевизионна комедия.

Снимка: Getty Images

Сериалът разказва за чикагски ресторант, който се бори да запази вратите си отворени. За ролите си Джеръми Алън Уайт спечели наградата за най-добър актьор в телевизионна драма, а Ебон Мос-Бакрак и Айо Едебъри бяха отличени съответно за най-добър поддържащ актьор и най-добра поддържаща актриса в телевизионна драма. И тримата бяха номинирани за първи път в кариерата си.

Снимка: Getty Images

На сцената, докато получаваха наградата, Ебон Мос-Бакрак и Мати Матисън направиха комична целувка.

41-годишният Матисън сподели „Харесвам ресторанти. И хубави, и лоши. Всеки ден трябва да готвим и да караме хората да се чувстват добре, докато се хранят. Със сериала също караме хората да се чувстват добре. Това е прекрасно“.

Снимка: Getty Images

"Това е сериал за семейството, за намереното семейство, за истинското семейство", каза от сцената Едебъри, докато приемаше трофея си в театър "Пийкок" в Лос Анджелис.

"Мечката" спечели и награди за комедийна режисура и сценарий, а заедно с четирите, които спечели на отличията "Еми" за творчески постижения, призовете за сериала станаха общо девет.

Емоциите белязаха шоуто още от самото му начало, когато актрисата Кристина Апългейт, която през 2021 г. съобщи, че е диагностицирана с множествена склероза, излезе на сцената с бастун, за да връчи награда, и се просълзи, докато обявяваше победителите.

Снимка: Getty Images

Темата на 75-ите награди "Еми" беше почитането на телевизионната история. На церемонията бяха изпълнени тематични песни от емблематични поредици и имаше срещи с актьори от сериали като "Бар "Наздраве", "Игра на тронове", "Семейство Сопрано" и "Всички в семейството".

Наградите "Еми" - най-високите отличия в телевизията, обикновено се раздават през септември, но бяха отложени заради историческите стачки на сценаристите и актьорите в Холивуд.

Победителите бяха избрани от около 20 000 членове на Академията за телевизионни изкуства и науки с гласуване, което се проведе през август миналата година.