Всяка нова седмица обръщаме поглед назад, за да видим кои са най-добрите музикални видеоклипове от изминалите 5-6-7 дни... Правим го отново, като този път откриваме отлични песни и видеоматериал от The Black Keys, Kings Of Convenience, LUMP, Backxwash и Empress Of. Отваряме си очите на четири и целите сме в слух.   

The Black Keys - Going Down South

Рок бандата The Black Keys сподели нов видеоклип към кавъра на "Going Down South" на Р. Л. Бърнсайд. Това е вторият сингъл от предстоящия албум на групата "Delta Kream", който излиза на 14 май от лейбъла Nonesuch. Видеоклипът е режисиран от Райън Надзам, като е заснет в Blue Front Café. "Going Down South" излиза след първия сингъл от Delta Kream - "Crawling Kingsnake", който пуснаха от бандата. Дългосвирещият албум включва кавъри на блус песни от Мисисипи.

Kings Of Convenience - Rocky Trail

Kings of Convenience се завърнаха след 12-годишна пауза. Дуетът на Eirik Glambek Bøe и Erlend Øye обявиха, че ще издадат нов албум - Peace or Love, който е четвъртия им студиен проект и първи от издаването на Declaration of Dependence през 2009 г. Новият албум излиза на 18 юни от мейджър лейбъла EMI. Новинита е придружена от издаването на водещия сингъл "Rocky Trail". "Това е поп музика, но не такава, каквато я познаваме", казват за новата песен от дуото в съобщение до медиите.

LUMP - Animal

През 2018 г. Лаура Марлинг и Майк Линдзи от Tunng създават LUMP и издават своя едноименен дебютен албум. Сега двамата обявиха втория албум на LUMP - Animal, оглавяван от едноименен сингъл. Студийният албум излиза на 30 юли от лейбъла Partisan/Chrysalis. Марлинг работи по албума, докато създава паралелно песента Song for Our Daughter, която издаде в края на миналта година. "LUMP е хранилище за толкова много неща, които съм имала в съзнанието си и просто не се вписват никъде по този начин", казва Марлинг в съобщение до медиите.

Backxwash feat. Ada Rook - I Lie Here Buried With My Rings and My Dresses

Backxwash - рапърът и продуцент от Монреал, пусна нова песен, наречена "I Lie Here Buried With My Rings and My Dresses". Това е едноименното парче от следващия му албум, който ще излезе след няколко седмици. В парчето участва Ейда Рук, бившата членка на "Black Dresses". "I Lie Here Buried With My Rings and My Dresses излиза на 20 юни. Той последва миналогодишния "God Has Nothing to Do With This Leave Him Out Of It", спечелил на рапъра престижната канадска музикална награда "Поларис" през октомври. Други гости изпълнители в новия запис включват Sad13 и clipping., които се заемат и с продуцирането на някои от песните в проекта.

Empress Of - One Breath

Лорели Родригес се завръща с нова песен на Empress Of. Парчето се нарича "One Breath" и е издаден като част от кампанията за психично здраве на младежите "Sound It Out". Песента е реализирана в сътрудничество с 14-годишна момиче на име Мариан и нейните преживявания са включени в текста на сингъла. През 2020 г. Empress Of пусна последния си албум "I'm Your Empress Of" и стартира новия лейбъл Major Arcana.

Припомнете си как звучеше миналата седмица: