Всяка нова седмица обръщаме поглед назад, за да видим кои са най-добрите музикални видеоклипове от изминалите 5-6-7 дни... Правим го отново, като този път откриваме отлични песни и видеоматериал от Pussy Riot, Ciara, The 1975, Sharon Van Etten и Widowspeak. Отваряме си очите на четири и целите сме в слух!

Pussy Riot – Plastic

Следващия месец Pussy Riot ще издадат своя дебютен микстейп, наречен "Matriarchy Now". Руските активисти от арт колектива си сътрудничат с iLoveMakonnen за нова песен, наречена "Plastic", която можете да чуете по-долу, а Хейли Боуман режисира видеото. "Matriarchy Now" излиза на 5 август от лейбъла "Neon Gold", като това почти съвпада с 10-годишнината (17 август) от присъдата на руския съд, след като трима членове на Pussy Riot бяха осъдени на две години затвор за "хулиганство, мотивирано от религиозна омраза", след като проведоха молебен против Путин в московска църква.

Ciara – Jump

Сиара се завърна с нов сингъл - "Jump", който включва участието на хип-хоп групата "Coast Contra", базирана на Западния бряг в Лос Анджелис. "Върнах се към мисията си да накарам света да танцува", казва Сиара за новата си песен, която може да чуете по-долу. Новият сингъл последва последния й албум от 2019 г. "Beauty Marks", както и "Melanin", който включва участието на Лупита Нионг'о, Ла Ла Антъни и City Girls.

The 1975 – Part of the Band

Английската рок банда The 1975 официално обяви новия си албум, озглавен "Being Funny in a Foreign Language", който излиза на 14 октомври от лейбъла "Dirty Hit". Тавата идва като продължение на "Notes on a Conditional Form" от 2020 г. и включва новия сингъл "Part of the Band", който е придружен от видеоклип, режисирано от Самюел Брадли.

Sharon Van Etten – Headspace

Шарън ван Етен сподели новия видеоклип към парчето й "Headspace", което е част от албума "We’ve Been Going About This All Wrong". Видеото е режисирано от Ашли Конър и включва самата певица в компанията на танцьорите Коко Карол и Мигел Анхел Гузман. "Когато пишех тази песен, исках да говоря за домашните и интимните разочарования, породени от напрежението от работата вкъщи и търсенето на връзка, докато сме обвързани с нашите джаджи и все още се опитваме да достигнем един до друг като любовници, родители и хора", заявява Ван Етен.

Widowspeak – Salt

Widowspeak сякаш доста рядко снимат видеоклипове към песните си, но не такъв е случат със "Salt" – парче от най-новия им албум "The Jacket", който излезе по-рано тази година. Не само ще се влюбите в песента, но и ще си мечтаете как го слушате, докато карате по магистралата към морето, а над пътя се носи лятна мараня. Същевременно отвъд Океана музикантите от Widowspeak ще вървят по прашните пътища на Америка, тръгнали по нелекия си път - на трудните, но квалитетни кариери, които са тук, за да останат.