Песента се казва „Ти и аз“ и е втората песен, в която Mona участва и като автор на текста, а музиката е дело на изключително талантливия автор и музикален продуцент от Швеция Мартин Масаров.

„Започнахме да си общуваме по интернет. Аз бях в Швеция и така се опознахме. Говорихме си много за нейния опит с пеенето на фолклор и тъй като аз правя основно поп музика, решихме, че ще е интересно да смесим тези два стила“ – споделя за процеса Мартин.

„Ти и аз“ за мен е олицетворение на любовта. В наши дни все по-трудно я откриваме, все по-трудно я изразяваме и все по-трудно я усещаме. Не е лесно да си намериш добър приятел, но още по-трудно е да откриеш любовта и да бъдеш в балансирана за теб среда. И когато откриеш правилния човек, сякаш заживяваш в нов свят. Започваш да правиш компромиси, да мислиш за някого толкова, колкото мислиш за теб самия. Започваш да променяш навиците си и да изграждаш нови. Любовта е тази, която ни кара да се усъвършенстваме. Кара ни да бъдем по-добрата версия на себе си, без никакви колебания“ – споделя Mona, която бе наричана в социалните мрежи „Златният бутон на България“ след участието си в последния сезон на предаването „България търси талант“.

Песента има и английска версия, която предстои да бъде издадена съвсем скоро. В работата по нея в екипа към Мартин и Monа се включва и супер успешната шведска авторка Етта Зелмани, която е работила по един от последните албуми на корейската банда BTS „Map of the soul 7”. Етта участва в „Ти и аз“ като автор на мелодичните линии и е автор на английския текст на песента.

„Мисля, че Мона е страхотна. Тя има страхотен глас. Много харесвам нейната самоличност. Тя е спокойна, събрана и в същото време има тази движеща я страна, за която искаш да знаеш още. Определено мисля, че тя ще постигне нещо голямо“ – споделя Етта Зелмани.

Песента е много лична за Monа и затова тя решава нейният приятел и момчето, за което е написана песента, да участва във видеото. Режисьор отново е Радостин Събев – Шошо, с който Monа работи вече за трети път. Видеото е заснето в Лондон, а визиите в него отново са дело на дизайнера Мони Петров.

Премиерата на английската версия на песента предстои в началото на есента.