Дълбоко разтърсен от трагичното убийство на Джордж Флойд от Минеаполис, един от популярните хип-хоп и аренби изпълнители в България - VenZy, написа песен за него, към която засне и видео.

Песента се нарича "Let Him Breathe (in memory of George Floyd)", или преведено на български - "Нека диша (в памет на Джордж Флойд)".

"Като артист вярвам, че основната роля на изкуството, е да казва истината директно, честно и без никакво подправяне", казва в изявление VenZy.

Снимка: Getty Images

"Може би не знаехте, но аз съм наполовина бял, наполовина черен и се гордея с това. Поради тези причини, няма как да остана безразличен с всичко това, което се случва в САЩ в момента", допълва изпълнителят.

Снимка: Getty Images

"Затова реших да посветя песен, в памет на Джордж Флойд и разбира се, в памет на всички жертви на полицейско насилие по света. Не ме разбирайте погрешно, тази песен не е срещу полицията, а срещу служителите, които петнят името на тази така важна професия!", отсича артистът.

Снимка: Getty Images

"Искрено вярвам, че ние сме промяната, затова нека се ОБИЧАМЕ и УВАЖАВАМЕ. Защото всички сме ЕДНО ЦЯЛО! Нека БОГ да ви благослови!!!", заявява VenZy.