Поп кралицата подари на феновете си близо тричасов музикален спектакъл, за който ще се говори дълго. Ако една дума може да опише атмосферата в Зала 1 снощи, тя би била Любов.

Снимка: Нели Куртева

Глас, присъствие, заряд, емоция – Мария Илиева надхвърли всички представи за висококачествена музикална продукция. Уникалният сценичен декор, за който се погрижиха Rental Media Group, и впечатляващата мултимедия, дело на Elektrick.me, допълниха по впечатляващ начин музикалното преживяване.

Снимка: Нели Куртева

Ударно начало на концерта даде женски народен хор „Ваня Монева”, които разчувстваха публиката с изпълнението си на “Дельо хайдутин”. Още с излизането си на сцената Мария Илиева даде заявка, че вечерта ще надмине всички очаквания.

Снимка: Нели Куртева

Михаела Филева, Графа, Живко Петров, Миро и Любо бяха специални гости на концерта. Трио Тринити, които изпълняваха беквокалите, представиха авторската си музика за пръв път на сцената на Зала 1 на НДК.

Снимка: Нели Куртева

В обособена бавна част на концерта Мария Илиева остави публиката без дъх с изпълненията си на „Сама” и „Любов” под акомпанимент на Живко Петров, „Остани тази нощ”, както и най-новия сингъл в дует с Миро – „Ако утре няма днес”.

Мария Илиева и Миро са в журито на "Гласът на България", чийто полуфинал е тази неделя от 20:00 ч.

Снимка: Нели Куртева

Мария Илиева смени три тоалета, дело на Радичев. В края на концерта сред нестихващи аплодисменти певицата изказа възхищението си от присъствието на толкова много деца в залата, които в действителност са много по-млади от голяма част от песните ѝ. Съвсем спонтанно Мария ги покани на сцената за изпълнението на „Играя стилно”.

Снимка: Нели Куртева

Два биса в Зала 1 на НДК, безапелационна любов и признание от феновете сложиха край на националното турне на Мария Илиева, което премина през 14 български града. Десетки хиляди се насладиха на безкрайния талант на българската поп дива, фантастичната музика, поднесена от нея и бенда ѝ, и огромната любов, с която бяха препълнени всички зали.