Карън Шейлър – създателката на някои от най-любими коледни филми („Коледен принц“ и „Коледен лагер“) и носителка на наградата „Еми“ – пренася празничния дух и сред страниците на трогателен роман.

Зад вълшебната корица на „Коледа завинаги“ се крие стопляща история за любов с вкус на канелени кифлички, в която една жена ще преоткрие магията и надеждата на най-снежния и топъл сезон.

Коледа съвсем не е най-любимото време от годината за писателката на летни романи Райли Рейнолдс. След трагичната загуба на баща си тя започва да прекарва зимните празници на слънчевите плажове на Хаваите. Но когато получава обаждане от издателя си, че последната ѝ книга е пълен провал, Райли решава, че е време да предизвика себе си и да направи нещо, което никога досега не е — да напише коледен роман и да бъде част от лагер в хижа на Коледното езеро.

Снимка: Ciela

Планът ѝ за спокойна почивка с време да се съсредоточи върху кариерата си се обърква напълно, когато в телевизионно интервю, съвсем без да иска, тя отправя любовно послание към трима от бившите си приятели едновременно. А когато те се появяват в лагера, решени да си я върнат обратно, ситуацията напълно се изплъзва от нейния контрол.

Ще се съгласи ли Райли да отиде на три романтични срещи? Или ще открие любовта в съвсем неочакван човек?

С увлекателния си стил Карън Шейлър успява да зарази с коледен дух дори и любителите на лятото, а като бонус към изданието читателите могат да открият няколко празнични рецепти и екологични съвети за по-целесъобразен празник с мисъл за природата.

А коледният лагер в книгата е вдъхновен от реално съществуващ такъв, създаден от самата авторка. С него тя е посетила над 65 страни по света, което ѝ печели прякора „Коледната Карън“.

В духа на обичаните „Наистина любов“ и „Четири Коледи”, Коледа завинаги“ е докосващ разказ за чудесата, които намират дори тези, които са се отказали да ги търсят.

Карън Шейлър е популярна сценаристка и писателка, известна с някои от най-обичаните коледни филми по „Нетфликс“. Създателка и водеща на телевизионната програма „Терапия с пътуване“. Всичките ѝ истории са вдъхновяващи и изпълнени със сърдечност и надежда, които откриваме на страниците на „Коледа завинаги“.

Следва откъс от романа.

 

Из „Коледа завинаги“ от  Карън Шейлър

Откакто Райли започна да пише лековати и приповдигащи духа любовни романи шест години по-рано, всяка от книгите ѝ, включително първата, се оказваше бестселър. В отзиви ло­ялните ѝ читатели използваха думи като находчиво, забавно, съпоставимо, автентично и прочувствено, за да характери­зират писането ѝ. Но когато излезе от печат „В разгара на ля­тото“, същите тези лоялни читатели се оказаха разочаровани и заявиха, че на този роман му липсва... страст.

Никой не беше по-силно разочарован от Райли, когато чу тези отзиви. Тя винаги влагаше всичко от себе си в повествова­нията си и макар да беше срещнала трудности с този последен роман, не бе очаквала читателите да го доловят.

Беше сгрешила.

Като че я познаваха по-добре, отколкото тя сама се по­знаваше. Написа „В разгара на лятото“, след като се раздели с приятеля си Тайлър. Иронията беше, че сложи край на връзката им, за да се концентрира върху кариерата си, ход, който явно беше оказал обратен ефект, ако се съдеше по приема на книга­та ѝ.

Марго беше още по-безцеремонна, заяви, че последните ѝ две книги не са се получили особено успешни и в тях отсъства най-привлекателният елемент за феновете ѝ – глас, който гово­ри на тях, такъв, с който чувстват връзка.

Така че Марго беше издирила Майк, влиятелен пиар с по­добаващо его. Негов водещ принцип беше, че трябва да си го­тов на всичко, за да попаднеш в заглавията на вестниците и да привлечеш медийното внимание. Най-новата му идея беше Райли да бъде домакиня на коледен лагер в рамките на един уи­кенд, който да бъде устроен в очарователна хижа в Скалистите планини. Там Райли не само щеше да говори за първата си ко­ледна книга, но също така щеше да помоли феновете си да ѝ по­могнат да състави сюжета, като споделят с нея какво искат да видят в един коледен роман. В добавка на това, че Райли щеше да има обратна връзка с гостите си, щеше да тече и кампания в социалните мрежи, та фенове от всички краища на света да могат да представят идеите си онлайн.

Майк вярваше, че подобно уникално интерактивно пре­живяване ще е от помощ за феновете на Райли да почувстват пряка връзка и личен принос за следващия ѝ роман. Надеждата беше това да доведе до повече продажби и да върне Райли в списъка на авторите на бестселъри. Той също така вярваше, че цялата тази публичност би помогнала да се стимулират про­дажбите на „В разгара на лятото“.

Марго и издателят се влюбиха в идеята. Освен това Марго намираше, че коледният лагер ще допринесе за подсилване на творческата ѝ енергия. Това беше от критично значение, защо­то Райли трябваше да предложи на издателя схематичен сюжет до края на годината.

Райли получи уверения, че един от приятелите на Майк, Люк, чието семейство притежаваше хижата, ще организира всичко за коледния лагер, а тя само трябва да се появи там, да играе ролята на домакиня на тържеството по посрещането и да контактува с гостите. А те щяха да бъдат някои от топ феновете на Райли, избрани един по един от рекламния ѝ екип по време на специална кампания в социалните мрежи.

Райли трябваше да признае на Майк едно. Оказа се прав колко ще е популярна тази идея с интерактивното сглобяване на сюжет. Един час след като рекламният ѝ екип обяви в со­циалните мрежи, че тя ще организира коледен лагер, повече от двайсет хиляди души бяха пожелали да вземат участие.

Райли беше изумена от реакцията, особено при положение че дори не бяха публикували график точно какво ще представ­лява коледният лагер, а Майк изтъкна как това е доказателство, че коледният лагер на Райли ще е печелившо мероприятие за всички.

Хижата щеше да си получи рекламата, към която се стре­меше, популярността на Райли щеше да се радва на огромен подем и тя щеше да почерпи добри идеи за романа си.

Райли разчиташе на тези идеи, защото в момента беше напълно неориентирана какво да пише за Коледа.

Бе достатъчно добре запозната, та да ѝ е ясно, че хората, които обичат Коледа, наистина обичат Коледа. Такива хора не се включваха в коледен лагер, без да имат понятие за какво ста­ва дума. Ако не излезеше с нещо автентично, феновете ѝ вече доказаха колко прозрачна може да бъде за тях.

Надяваше се Гугъл да не я предаде и планираше да се за­лови с проучвания веднага щом приключеше с интервюто.

Стига някога да се добереше до въпросното интервю.

Засмя се мъничко сама на себе си.

Цялото това нещо е пълна лудост

Снимка: Ciela