„Кастингите на тъмно“ продължават с пълна сила и в 6-ия епизод от сезон 8 на музикалното риалити "Гласът на България". Галена, Дара (DARA), Любо Киров и Иван Лечев с ентусиазъм седнаха отново на треньорските столове, за да продължат търсенето на красиви гласове. „Чакаме да чуем гласа „уау“, който аз да заведа на финал“, отсече Иван Лечев. „Аз съм жадна за още гласове!“, заяви Галена.

В поредния епизод 11 фантастични участници си заслужиха места в отборите на треньорите. Двама от тях избраха Любо Киров за свой треньор, а по трима се присъединиха към отборите на Иван Лечев, Галена и Дара. Четирима, за жалост, отпаднаха от надпреварата.

Първа на сцената излезе изненадата Ивелина Андреева, която научи новината, че е избрана да се яви в кастингите на тъмно от водещия Иван Тишев. 19-годишното момиче разкри, че от е от музикантско семейство и се явява в шоуто заради своя дядо. Зад кулисите тя сподели, че е развълнувана, но и готова да се раздаде на „100 процента“. Тя изпълни „Песен на Червената шапчица“ и си заслужи всичките 4 стола.

 

Галена се оказа нейн фен и пожелая да запее нещо народно. След страхотното изпълнение на „Зоро ле Зоро“ Ивелина избра да продължи в отбора на Галена, която отбеляза: "Толкова много се радвам, когато чувам млади хора да изпълняват народна музика. Точно такива гласове имат място на тази сцена!“.

„Страх от самота“ бе песента, избрала да представи 16-годишната Даниела Иванова. Ученичиката в 10. клас разказа, че се занимава с музика от 16 години и се е явявала на много конкурси, но трябваше да пребори страха си да излезе пред камерите. Даниела сподели, че се явява в „Гласът на България“, за да докаже „на себе си, че има смисъл да се занимавам с музика“. Емоционалното й изпълнение обърна трима от треньорите – Любо, Иван и Галена. Мастър Лечев бе смаян как „толкова малко момиче“ може да пее по този начин. Момичето с ангелски глас пожела Любо да бъде нейн треньор, който коментира, че „Изключително филирана и музикална млада дама. Доброто пеене винаги ме кара да се обърна!“.

Братята Димитър и Николай Тименови на 25 и 30 години се изявиха на сцената на „Гласът на България“, но като отделни участници. Двамата споделиха, че имат много силна връзка и се мотивират взаимно.

Първи в напреварата се впусна Димитър, който представи песента „Say You Won’t Let Go“. За жалост, той не успя да обърне нито един от треньорите. След неговото изпълнение те споделиха, че Димитър има интересен тембър, но притеснението му е изиграло лоша шега.

Николай се разчувства от факта, че брат му не продължи напред, и имаше буквално секунди, за да събере сили и да излезе на сцената. „Музиката е много силно нещо в живота ми. Появява се в моменти, в които аз съм съкрушен, моменти, в които не знам какво да правя. Винаги музиката ми помага!“, разкри той зад кулисите. Николай въздейства на всички с хита на Джъстин Бийбър и Шон Мендес „Monster“ и това му донесе 4 обърнати стола.

 

Дара излезе на сцената и ощипа младия мъж, за да осъзнае, че това, което се случва е реалност. Треньорите бяха възхитени от модерния глас на Николай и влязоха в ожесточена битка за гласа му. „Ти си невероятен“, отсече Дара. А Любо похвали фалцетите му. Напрежението спадна едва когато Николай отсече „Дара, аз съм твой!“ и се присъедини към нейния отбор. Сега младият пловдивчанин е една стъпка по-близо до мечтата си – „Да работя музика и да живея от музика!“.

Без съмнение най-запомнящият се участник във вчерашния епизод бе Махрез Хашми на 33 години от Алжир. В България го води нуждата му да се откъсне за малко от живота в родната си държава, но поради пандемията остава тук вече 2 години. В София среща и любовта – съпругата си Гергана. „Тук съм, защото това е интересна възможност за мен да сбъдна мечтата си – да правя музика и да радвам хората“, сподели той малко преди да стъпи на сцената на „Гласът на България“. Впечатляващ бе изборът му на песен – латино прочит на „Катерино моме“. С това изпълнение той си заслужи обръщането на Мастъра Иван Лечев и Галена, която каза „Беше оригинално!“. Треньорите пожелаха Махрез да им представи и латино песен на испански, която той посвети на своя приятел от Перу. Артистичният и усмихнат алжирец беше приготвил баница за треньорите, защото това е първото българско ястие, което се е научил да готви. Все пак Махрез избра отбор Галена, която от своя страна заяви: „Това е нещо свежо в „Гласът на България!“.

Любовта на живота води Гинка Владимирова в „Гласът на България“. 54-годишната жена практикува благородната учителска професия, на която е изключително отдадена. Преди две години тя среща първата си ученическа любов Милен, с когото не са се виждали повече от 30 години. Това двамата приемат като знак от съдбата и осъзнават, че им е писано да бъдат заедно. За „Гласът на България“ я записва самият Милен, който сподели, че е „убеден, че треньорите ще й се обърнат“. Преди да излезе на сцената, Гинка заяви: „Тук съм, за да покажа голямата си любов към съпруга ми и да му благодаря за това, че мисли за мен!“.

Жената изпълни „В безкрайността“ на Лили Иванова и си заслужи два обърнати стола – тези на Любо и Дара. “Бяхте много овладяна и имаше голяма лекота при изпяването на тази песен с тези височини, които изпяхте супер стабилно”, каза Дара, а Любо сподели: „Много е приятно да видя дама като Вас да пее класически поп и естрада“. Когато дойде време да избере своя треньор, Гинка каза, че е решила да се присъедини към този отбор, чийто треньор се обърне пръв. Това се оказа Дара.

Ожесточените „Кастинги на тъмно“ са към своя край. Кои ще са финалните 14 участници от всеки отбор, които ще продължат към „Музикалните двубои“?

Не пропускайте епизодите на „Гласът на България“ всяка неделя от 20 часа по bTV. Още изпълнения от сезон 8, както и специалните епизоди зад кадър с водещ Александра Петканова, можете да гледате в официалния YouTube канал на предаването.