На крачка от голямата победа в "Гласът на БългарияИва Георгиева получи световно признание за таланта си, след като британска група и носителите на „Грами“ Clean Bandit избраха тя да запише нов прочит на техен хит. Песента, на която младата певица ще направи нов прочит, е последният хит на бандата – “Mama”.

Ива беше в отбора на Мастър Лечев. Ето какво сподели тя с нас за емоциите около финала на шоуто и за наградата, с която неочаквано се сдоби.

Отминаха ли силните емоции от големия финал или още си под тяхно въздействие?
Определено усещам, че все още съм под въздействие от големия финал и съм сигурна че още дълго ще съм завладяна от тази прекрасна емоция.

Избрана си от Clean Bandit да направиш собствен прочит на тяхното парче Mama. Какво е предизвикателството пред теб с тази награда?
Благодаря на Clean Bandit и Tuborg Open* за тази уникална възможност. Да бъда избрана от световни артисти като тях, носители на наградата “Grammy”, е неописуемо усещане и доказателство, че “Гласът на България” сбъдва мечти дори и след края на формата. Нямам търпение да вляза в студиото и да запиша моят прочит на този безспорен хит и да оправдая доверието, което ми е гласувано.

Гледала си клипа към песента - той пародира американския президент Доналд Тръмп. Това по някакъв начин притеснява ли те? Прави ли по-сложна задачата за твой прочит върху нея?
Като артист вярвам, че музиката е едно от най-силните изразни средства, с които можем да стигнем до хората по най-достъпния начин. Затова мисля, че ако една творба няма послание, тя губи от тежеста си.

*Tuborg e известен като музикалната марка бира на България. Брандът винаги се е асоциирал с едни от най-големите имена и фестивали от музикалната сфера, а в България марката има особено отношение и държи да подкрепя изгряващи музикални артисти от родната сцена. Слоганът на Tuborg e “Open to more” – отворени към нови изживявания, нови приключения, нова музика, нови усещания от различни култури.

Tuborg OPEN e глобална музикална програма, в която международен артист си партнира с местни изпълнители от различни държави. За 2019г, глобален посланик на марката е Clean Bandit. Триото е издало 2 албума, от които са продали 44 милиона копия от колаборациите си с Sean Paul, Zara Larsson, Demi Lovato, Craig David, KYLE, Ellie Goulding.

Това е трета година за програмата и е най-мащабната към момента. От всяка участваща държава ще се роди нов кавър на различно парче на Clean Bandit. 

В духа на това да са отворени за нови изживявания и нови стилове музика от различните държави и култури, Clean Bandit дава възможността и на български артист да направи свой прочит на един от най-големите им хитове - местният артист ще подготви нов аранжимент и ще запише кавър на дадената му песен, така че да рефлектира неговия стил.