Заглавието на романтичната комедия „Покажи ми Луната“ е вдъхновено от емблематичната песен на Франк Синатра “Fly me the Moon”. Лентата ще покори кината от 12 юли, а вие можете да се включите се в кино играта на Ladyzone тук. Даваме ви уникалната възможност да спечелите звездни кинонагради.

Оригиналното заглавие на песента "Fly Me to the Moon" е "In Other Words" (С други думи). Първият запис от 1954 г. е на Кей Балард.

Издателят на песента се опитва да промени текста от "fly me to the Moon" на "take me to the Moon", но авторът Барт Хауърд отказва.

Снимка: Getty Images

 

През следващите години много певци правят около 100 различни кавъра на мелодията, но най-голям успех постига версията на Франк Синатра от 1964 г.

Снимка: Getty Images

Неговият запис се свързва тясно с програмата „Аполо“ на НАСА. Астронавтите на „Аполо 10“ слушат песента на портативен касетофон, докато обикалят около Луната.

Снимка: Getty Images

Преди първото кацане на Луната, екипажът на „Аполо 11“ също се наслаждава на прочутата мелодия.

Снимка: Getty Images

Ето защо Даяна Крол изпълнява песента на тържествата по случай 40-та годишнина от мисията „Аполо 11“, както и на панихидата на Нийл Армстронг през 2012 г.

В момента "Fly Me to the Moon" има над 300 различни версии.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Повече за филма „Покажи ми Луната“ вижте тук: