Звездата от хитовия сериал "Игра на тронове" Емилия Кларк и актьорът Чиуетел Еджиофор ще си партнират в нов научнофантастичен филм, наречен "The Pod Generation".

Британските звезди се включват в романтична комедия за една нетипична бременност, която протича с помощта на технологиите в "близкото бъдеще", пише още "Контактмюзик".

Лентата ще бъде режисирана от Софи Барт, като проследява "щурото приключение към родителството" за двамата, които благодарение на развитието на технологиите, имат шанса да споделят бременността по-равностойно посредством изкуствена отделяща се утроба.

Снимка: Getty Images

Както съобщава "Варайъти", действието във филма се развива в близкото бъдеще, където изкуственият интелект вече е на мода и природата отстъпва, превръщайки се в далечен спомен за човечеството.

Историята във филма ще се върти около Рейчъл (Емилия Кларк) и Алви (Чиуетел Еджиофор) - двойка от Ню Йорк, която е готова да пренесеотношенията си на следващото ниво и да създаде семейство.

Снимка: Getty Images

Работата на Рейчъл дава шанс да двойката да използва нов инструмент, разработен от технологичен гигант "Пегасус", който предлага на двамата възможността да споделят бременността на по-равностойни начала чрез отделящи се изкуствени утроби.

Алви, който е ботаник и пурист, има съмнения относно тази работа, но любовта му към Рейчъл го подтиква да скочи смело в едно щуро пътуване към родителството в един напълно нов свят.

Снимка: Getty Images

Снимките на "The Pod Generation" трябва да започнат през март 2022 г.

Емилия Кларк стана изключително популярна с ролята си на Денерис Таргариен в сериала "Игра на тронове" (Game of Thrones) на HBO. Същевременно Чиуетел Еджиофор изпъкна с роля в супергеройския филм "Безсмъртни бойци" (The Old Guard) на "Нетфликс".