Емилия Кларк ще замени драконите в сериала "Игра на тронове" с извънземната раса на Скрулите, присъединявайки се към киновселената на "Марвел".

Звездата от "Игра на тронове" води преговори за присъединяване към предстоящия сериал "Тайното нашествие" (Secret Invasion) на "Марвел" по стрийминг платформата "Дисни+", съобщават "Варайъти" и "Холивуд Рипортър".

Продукцията ще се върти около инвазията на Земята на Скрулите - измислена извънземна раса от комикс вселената на "Марвел", която може да променя формата си. 

В продукцията ще видим още актьора Самюел Л. Джаксън, който отново ще влезе в ролята на Ник Фюри от филмите на "Марвел". Бен Менделсън също се завръща като Талос - героя му от "Капитан Марвел" през 2019 г. Докато Кингсли Бен-Адир ще играе главния злодей, съобщава още "Варайъти".

Това би била първата роля на Емилия Кларк във вселената на "Марвел", след като актрисата игра в продължение на осем сезона ролята на Денерис Таргариен в сериала "Игра на тронове" на HBO.

Снимка: Getty Images

Актрисата ще бъде още един от членовете в актьорския състав на "Игра на тронове", който ще се впусне във вселената на "Марвел", след като актьорът Кит Харингтън, изиграл ролята на Джон Сноу, както и актьорът на Ричард Мадън (изиграл Роб Старк) ще дебютират в продукцията "Eternals" през ноември.

Засега не се съобщава каква ще е ролята на Емилия Кларк в "Тайното нашествие", но новината за включването й в актьорския състав идва само ден след като беше разкрито, че в сериала ще играе още една голяма холивудска звезда - Оливия Колман, която тази година е номинирана за "Оскар".