Изглежда почитателите на два от най-успешните сериали в историята на телевизията скоро ще имат нещо общо, за което да си говорят. Папарашки снимки станаха причина да се заговори за предполагаемата връзка между звездата от „Игра на тронове“ Емилия Кларк и Мат Смит, който е един от актьорите, влезли в ролята на култовия Доктор Кой в едноименния сериал.

Двамата британски актьори са забелязани в лондонския квартал Сохо и от снимките става ясно, че са излезли на вечеря. Напълно е възможно да е било само приятелска среща между колеги (двамата работиха заедно по филма „Терминатор: Генезис“), но почитателите им предпочитат да виждат нещо по-дълбоко и романтично.

И двамата вече са свободни, след като приключиха предишните си връзки. Емилия Кларк се раздели с режисьора Чарли Макдауъл през 2019 г., а Мат Смит приключи 5-годишната си връзка с актрисата Лили Джеймс в края на миналата година.

Снимка: Getty Images

Актрисата, която изигра ролята на огнената кралица Денерис Таргариен в хитовия сериал „Игра на тронове“, се опитва да държи личния си живот колкото се може по-далеч от публичното пространство. Тази задача никак не е била лесна по времето, когато сериалът вървеше по телевизията, защото феноменалната слава на екранизацията по романите на Джордж Р. Р. Мартин направи Емилия Кларк една от най-популярните актриси на света.

Снимка: Getty Images

„В началото се съмнявах във всички“, сподели тя пред списание „Harper's Bazaar“ през 2017 г. „Винаги съм била такава, но се засили, когато станах известна. Непознатите знаеха за мен повече от най-близките ми приятели. Постоянно се тревожех какво ще си помислят хората за мен.“