„Игра на тронове“ беше най-успешният сериал на HBO и това, с което повечето хора го свързват (освен с жестоките критики към последния сезон) са сцените със секс и насилие. Но ако за някои от актрисите не е било никакъв проблем да се съблекат пред камерите (например за Сибел Кекили, която е порно звезда), то за други да дадат съгласието си да бъдат снимани без дрехи е било трудно решение. Някои от тях в крайна сметка са използвали двойници, които да „изпълнят ролята“ на телата им.

Емилия Кларк и Роузи Мак

Емилия Кларк
Снимка: Getty Images

Една от тези по-срамежливи актриси е звездата на сериала Емилия Кларк, която играе ролята на Денерис Таргериен – майката на драконите. Макар да я виждаме чисто гола още в първия епизод на сериала, събличането не е било лесно за нея. След като популярността ѝ нараснала и актрисата вече можела да се чувства като голяма звезда, тя настояла в договора ѝ да бъде включена клауза, която гарантира, че няма да бъде принуждавана повече да се съблича пред камерата.

Създателите на сериала са опитали да я принудят, като са ѝ внушавали, че ако не се показва гола, феновете ѝ ще се разочароват, но актрисата е успяла да удържи позицията си и в продължение на няколко сезона гледахме главата на Емилия Кларк върху друго тяло, когато ни показваха голи сцени с Денерис.

Двойничката на Емилия Кларк е британската актриса и модел Роузи Мак. Именно нейното тяло гледахме до шести сезон в сцените, в които Денерис се показваше без дрехи.

Роузи Мак
Снимка: profimedia.bg

Любопитно е, че за сцената в шести сезон, в която Денерис излиза чисто гола от горящата сграда в града на дотраките, не е била използвана дубльорка, а виждаме самата Емилия Кларк. Актрисата казва, че просто е искала да напомни на зрителите за последния път, когато е показала голото си тяло - в сезон 3.

Лина Хийди и Ребека Ван Клийв

Лина Хийди

Другата жена звезда в „Игра на тронове“ без съмнение е актрисата Лина Хийди, която играе ролята на кралица Церсей. Тъй като тя е била по-известна от Емилия Кларк в началото на сериала, е можела да поиска да не ѝ дават голи сцени. Точно по тази причина, с изключения на съвсем малко загатвания за голота, не виждаме напълно съблечена Церсей до паметния епизод в сезон 5, когато кралицата е принудена да извърви разстоянието от църквата (наричана септа в света на „Игра на тронове“) до двореца без дрехи.

В тази сцена не виждаме нищо от истинската Лина Хийди, освен лицето. Нейната двойничка по тяло е актрисата Ребека Ван Клийв, която е извървяла „Разходката на разкаянието“ вместо истинската Церсей.

Ребека Ван Клийв
Снимка: Getty Images

Един от най-интересните ефекти от феноменалния успех на игра на тронове е, че дори без да са показвали лицата си в сериала и без да имат никакви други значими роли, Роузи Мак и Ребека Ван Клийв се превърнаха в звезди и имат значителен брой последователи, само защото дадоха телата си на двете най-харесвани кралици в света на „Игра на тронове“. Лина Хийди и Емилия Кларк може би изпуснаха възможността да станат още по популярни, отколкото са в момента.