Аря Старк е една от любимите героини на повечето фенове на „Игра на тронове“. Всъщност хиляди хора искаха HBO да продължи историята с нов сериал, който да ни разкаже за приключенията на младата жена на запад от Вестерос. Образът на Аря обаче не е допадал на един човек – Мейзи Уилямс, която изпълнява ролята в сериала.

В романите на Джордж Р. Р. Мартин Аря е описана като мъжкарана, която не иска да бъде дама като сестра си и предпочита да е войн, като братята си, макар това да противоречи на традициите на родното ѝ кралство. През по-голямата част от сериала Аря трябва да се преструва на момче, за да не бъде разпозната от войниците на семейство Ланистър, които я преследват.

Снимка: imdb.com

Когато започва да участва в сериала, Мейзи е едва на 14 години, а в последния сезон е на 22. От младо момиче, тя вече се е превърнала в млада жена, а това противоречи на образа, който създателите на сериала са искали да изградят.

Някъде около втори или трети сезон тялото ми започна да съзрява и аз започнах да се превръщам в жена, спомня си тя в интервю за новия брой на списание „Vogue“. Започнаха да слагат превръзка на гърдите ми, за да скрият растежа и това беше ужасно. Трябваше да го търпя по 6 месеца годишно. Косата ми винаги беше къса, цапаха лицето ми с кал и слагаха сенки на носа ми, за да изглежда по-широк. Всичко това ме правеше да изглеждам по-мъжествено.

Снимка: imdb.com

В резултат на това зрителите до последно приемаха Аря като малко дете и една от най-противоречивите сцени в сериала (изпълнен с насилие, изнасилвания, педофилия и кръвосмешение), беше тази, в която Аря се съблича за да прави секс с Гендри.

Докато растяла и се променяла, Майзи Уилямс изпитвала срам от тялото и формите си. Те ѝ се стрували което нещо срамно, което трябва да скрие. Сега обаче, когато сериалът свърши и Аря пое на пътешествието си към неизследваните части на света на „Песен за огън и лед“, младата жена се учи да харесва тялото си и да се гордее с него.

Снимка: Getty Images

Сега съм в нова фаза на стила си, казва Мейзи. Хубаво е да съм женствена, да имам талия и да се радвам на тялото, което имам.