Много скоро след широко отразения процес срещу бившата му съпруга Амбър Хърд, актьорът Джони Деп ще издаде албум с английския рокаджия Джеф Бек на 15 юли, се казва в изявление до медиите.

В изявлението на Деп и Бек се казва, че записът с 13 песни, озаглавен "18", се състои предимно от кавъри, като в него ще бъде включена музика на изпълнители като „Beach Boys“, Марвин Гей и „Velvet Underground“. Но той ще включва и две песни, написани от 59-годишния Деп - "This is a Song for Miss Hedy Lamarr" и "Sad Motherfuckin' Parade".

Снимка: Getty Images

Дуетът се запознава през 2016 г., сближавайки се "покрай колите и китарите", преди 77-годишният Бек да каже, че е започнал да оценява "сериозните умения на Деп да пише песни и музикалния му слух". Двамата започват да работят по албума през 2019 г.

"Когато Джони и аз започнахме да свирим заедно, това наистина разпали младежкия ни дух и творчество", казва Бек. "Шегувахме се, че отново се чувстваме на 18 години, така че това просто стана и заглавие на албума".

Това далеч не е първият опит на Деп в музикалната индустрия. Актьорът повече от десетилетие записва и прави турнета с „Hollywood Vampires“ - супергрупата, която основава заедно с Алис Купър и Джо Пери.

Снимка: Getty Images

"За мен е изключителна чест да свиря и пиша музика с Джеф, едно истинско величие и човек, когото сега имам привилегията да наричам свой брат", казва Деп в изявление.

В момента Бек е на турне в Европа, на което Деп е специален гост, пише още БГНЕС.

Миналата седмица Деп спечели 8 млн. долара по дело за клевета срещу бившата си партньорка Амбър Хърд, на която бяха присъдени 2 млн. долара. Съдебното жури установи, че 36-годишната Хърд е оклеветила Деп, описвайки се като "обществена фигура, представляваща домашното насилие" в статия, публикувана през 2018 г. във вестник „Вашингтон пост“, въпреки че не е посочила актьора по име.

Деп твърди, че е претърпял вреди върху репутацията си след публикуването на статията. Хърд получи обезщетение в размер на 2 млн. долара, тъй като журито установи, че един от адвокатите на Деп я е оклеветил.

Снимка: Getty Images

Бомбастичният шестседмичен съдебен процес привлече широко внимание не на последно място защото беше предаван по телевизията на живо, а в социалните медии се появиха клипове, Хърд стана мишена на онлайн злоба и подигравки.