„Новите проекти са истинско вдъхновение и предизвикателство за мен. Обичам да давам живот на нови авторски песни”, с ентусиазъм казва Цвети Радойчева пред Ladyzone.

Най-новата й песен „Love in Sofia”, създадена с подкрепата на Национален фонд „Култура”, вече е факт. Музиката е дело на певицата и е създадена още преди 2 години, но дълго търсила думите, които да изпратят точното послание към слушателите. Цвети искала парчето й да е изпълнено с позитивен смисъл и да разказва за искрените емоции.

„Намерих най-точния текст в лицето на Йордан Гергов, който живее във Виена – разказва певицата. – Свързах се с него в социалните мрежи, припознахме се, срещнаха се вижданията ни. Той е автор на много текстове на други изпълнители. Аранжиментът е на Росен Стоев – DJ Rossko. Работих с готини музиканти, с които в годините сме участвали на много събития и партита – Александър Славчев на баскитарата, Вели Чаушев на пианото и китарата и Дани Сакс, който свири на саксофона. 

Песента е лятна и зареждаща, подходяща за емоции и купони! Освен това тя е едно ново начало за мен, след като с взаимно уважение прекратих отношенията си в личен план с бащата на дъщеря ми Ванеса. Мисля, че когато нещата не вървят, човек трябва да се отвори за новото и да го покани в живота си. Така че с нова песен започвам живота си отново!”

След раздялата с дългогодишния си партньор и баща на дедето си, Цвети Радойчева все още няма човек до себе си, но признава, че е влюбена във всичко, което прави – музика, театър, както и в близките, и дъщеря си...
„Мисля, че човек трябва да открива любовта във всяко едно нещо – тя е водеща и от нас зависи да поемем отговорност за нашето щастие и за това колко любов да поканим в живота си” – откровена е певицата.

Снимка: Ивелина Миланова

Неслучайно новата й песен носи заглавието „Love in Sofia” и разказва за една вдъхновяваща любов между двама души, която пламва и се развива в София. Местата във видеото на режисьора Радина Миленчева и оператора Добромир Николов напомнят за конкретни чувства между влюбените, които са изпитвали именно там, в този момент.

„Много хора ще се припознаят в тази песен, защото всяка история за любов си прилича” – с усмивка заявява Цвети.

Освен презентирането на новата си песен, изпълнителката работи и над авторски мюзикъл, който ще представи на зрителите през септември. В него тя ще се превъплъщава в различни известни артисти - и български, и чужди, и ще съчетае в едно гласовите си възможности и артистичните си качества. Това ще бъде поредната театрална изява на Цвети Радойчева, която заедно с колежката си Цвети Маринова играе в сатиричната пиеса „Белият гарван”.

Преди няколко дни, на 4 юни, Цвети Радойчева получи наградата „Поп изпълнител 2022” на Националните награди за мода, шоу и бизнес във Варна, които се провеждат вече четвърт век. Тя признава, че е много щастлива, защото е забелязана и оценена като човек, който активно работи и създава творчество и оставя следа. А през лятото я очакват още много срещи с почитатели, както и телевизионни изяви.