Представителката на Франция - 13-годишната Зое, спечели тазгодишния песенен конкурс "Детска Евровизия", който се проведе в Ница, предаде Би Би Си.

Тя победи с песента си Coeur ("Сърце"). Момичето е участвало в музикален формат за деца в родината си. Той се проведе за 21-ви път.

Французойката получи 228 точки, като уверено изпревари изпълнителите от Испания (201 точки) и Армения (180 точки). Представители на възраст между 9 и 14 години от 16 държави взеха участие в музикалния форум. 

"Чувствам се наистина щастлива след толкова много месеци на усилена работа. Всички певци от другите държави бяха толкова приятелски настроени – това беше едно от най-интересните неща", каза Зое, цитирана от Би Би Си.

Победата е третата за Франция в последните четири години и така страната се изравнява с Грузия. Изпълнители от Франция заеха първото място също през 2020 и 2022 г., припомня БТА.

Близнаците Хасан и Ибрахим, които заедно с Крисия доставиха радост на цяла България с представянето си на „Детска Евровизия“ през 2014 г., наскоро също бяха във Франция. Вижте повече тук: