Мила Роберт стартира новата година с нов сингъл, подкрепен с видеоклип - "Боклук". Това е и първата песен от дебютният албум "ЕГОТРИП", който излезе през декември 2020 г. Тя е и първата написана песен за този албум, започната е в Скопие през 2018 г., и довършена в София през миналата година.

Музикалната продукция за пореден път е на Явор Карагитлиев, а текстът е на самата Мила. Песента разказва за пиянските грешки, сладките смешки и нощните въртележки.

"По истински случай е. Мой много близък приятел, който по това време много обичаше да хойка, имаше много ревнива приятелка и с право. С този мой приятел много се обичаме (и до ден днешен) и една вечер стана каквото стана - имахме проблеми заради непристойно пиянско поведение", споделя Мила.

"Няма да давам детайли, все пак съм дама, но бяхме сгафили. Моят мъж дето е веднъж недоволен, неговото добро момиче хвърля чаши... абе голяма беля", допълва тя.

Видеото е заснето на трета буна във Варна, режисьор отново е Жоро Пеев, а оператор - Иван Христов. Няколко дни преди снимките Мила Роберт пуска стори в Инстаграм, че ще снима клип – и който иска да дойде. В деня на снимките се появяват много млади хора, които нямат търпение да се включат в снимачния процес. 

"Искахме просто да си комуникират един с друг и да им е приятно. Мисля, че така и стана. Надявам се да е добър спомен за тях, за мен със сигурност е", пояснява певицата.

"Във видеото се опитахме да покажем една друга част от песента. Опитахме се да изопачим непристойното женско поведение, което е провокативно и закача чужди мъже (в мое лице) и ролята ревнивото мило момиче (в ролята на Деси). Нито едно от тези две женски поведения не е окей, според правилата на моят свят, но съм била и в двете позиции, така че разбирам", допълва Мила.

"Целият проект няма много общо със случващото се в момента. Затова решихме да го пуснем на първи януари по обяд, когато хората ще бъдат с махмурлук и поне малко от малко ще могат да се припознаят. С тези атмосферни летни кадри пък искахме да напомним на хората, че има море и лято и всичко ще е наред", заключва Мила Роберт.

Албумът "Еготрип" е писан в последните две години, но най-динамичният работен процес над него е бил през лятото на 2020 на село. Мила и един от най-близките и приятели (както и лоялен музикален продуцент) - Явор Карагитлиев (jazzdork) работят всеки ден по песните в жегата и в края на деня влизат в надуваем басейн да гледат залеза. Състои се от 13 песни и е доста биографичен, защото всяка една от песните разказва за аспекти от живота на Мила, а и не само - този албум се опитва да капсулира времето, в което живеем сега, търсенията на един човек и вечната нужда от любов и щастлив край. 

Следващия сингъл от албума "Еготрип" ще излезе за Свети Валентин.