Промените в продължението на „Космически забивки“ продължават. Още един персонаж от любимата на поколения деца поредица „Весели мелодии“ се оказа политически некоректен, като той ще бъде изцяло премахнат – скунксът Пепе ле Пю.

Пепе е скункс, който говори със силен френски акцент и е лудо влюбен в една черно-бяла котка. Скунксът мисли, че котката също е скункс и я преследва навсякъде, като понякога успява да я хване, притиска я и я обсипва с целувки, докато тя се задушава заради миризмата му.

Преди няколко дни вестник „Ню Йорк Таймс“ определи персонажа като „насърчаващ културата на изнасилване“ и тази седмица в сайта Deadline се появи информация, че няма да видим Пепе във втората част на „Космически забивки“.

Това не е първият персонаж, който се счита за недостатъчно политически коректен и търпи някаква промяна. Преди време стана ясно, че в новите епизоди на „Весели мелодии“ ловецът Елмър Фъд няма да има пушка.

Доста шум се вдигна и около решението да направят персонажа Лола Бъни по-малко сексапилна – с по-малки гърди и по-дълги шорти.

През последните години започна да се обръща все по-голямо внимание на политическата коректност на анимационните филмчета. Редица класики на „Дисни“ вече вървят с предупреждение, че в тях има остарели и расистки идеи.