bTV и продуцентска компания Midwest започнаха работа по новия седмичен български сериал „Белези“ – история за изгаряща любов, амбиции, заплетени семейни отношения, страшни и дълбоко пазени тайни и сложни житейски избори. Съвременната семейна драма се заснема по всички световни кино стандарти с най-високо качество.

„Белези“ ще пренесе зрителите в многопластовия свят на едно българско семейство, белязан от любов, омраза, трудни решения и видимо непосилни за приемане последици. Сериалът ще повдигне завесата за сложността на вътрешно-семейните отношения и ще застъпи вечни лични и житейски теми - кога трябва да защитаваш любовта си, кога трябва да направиш компромис, какъв е личният ти житейски избор за това какъв човек си и искаш да бъдеш.

Вера Йорданова
Снимка: Лилия Йотова

С участието си в „Белези“ дебют в български телевизионен сериал ще направи българо-финландският модел и актриса Вера Йорданова, дебютирала в американското кино във филм на Куентин Тарантино. Дебют с главна роля в телевизионен сериал ще направи и успешната актриса Анастасия Лютова, която заедно с Вера ще разкрие сложните взаимоотношения между две сестри. Сред останалите актьори в продукцията са едни от най-утвърдените имена в родното кино и театър като звездата от ефира на bTV Иво Аръков, актьорът Валентин Ганев и други.

Драго Шолев
Снимка: Лилия Йотова

Режисьори на „Белези“ са Драго Шолев, работил по успешните български филми „Прасето“, „Подслон“, документалният „Сега и завинаги“, късометражните „Преди живота, след смъртта“, „Посредникът“ и др., Станислав Тодоров – Роги, режисьор на поредица успешни български сериали („Столичани в повече“, „Домашен арест“, „Съни бийч“, „Тя и той“ и др.) и филми („Дъвка за балончета“) и Петър Крумов – кинорежисьор и писател, носител на редица престижни награди, автор на книгата „Катафалка, два носорога“, късометражния филм „Срам“ и други.

В част от главните роли:

Вера Йорданова е българо-финландски модел и актриса. Работила е за имена като Карл Лагерфелд, Тиери Мюглер, Исабел Марант, Клод Монтана, Гай Матиоло и много други. Изявите й като актриса започват във Финландия, където участва в няколко сериала, а през 2007 г. дебютира в американското кино – в ролята на Аксел във филма на Тарантино "Хотелът на ужасите: Част 2".

Вера Йорданова
Снимка: Лилия Йотова

Анастасия Лютова е успешна театрална актриса, носител на престижни български и международни награди. Сред тях са „Икар“ през 2006 за дебют и през 2016г. за главна женска роля, награда за най-добра женска роля на международния театрален фестивал за камерни форми „АртОкраина“ в Санкт Петербург 2011 и други. Участвала е във филмите „Дзифт“, „Въздесъщият“ и други.