Патрик Георгиев, 11-годишният син на Венета Райкова, е един от най-младите автори, издавани у нас, като дебютният му роман и приключенско фентъзи за деца "Джордж и вълшебните камъни" се появи в началото на 2020-а с илюстрациите на художника Стоян Атанасов. 

Още на 11-годишна възраст Патрик предлага ръкописа си, воден и от запален читателски интерес към съвременната детска литература в духа на романите за Хари Потър и Пърси Джаксън – неговите любими герои. В творческа комбинация между Патрик, художника и издателството се стига до дебютното цветно издание, а година по-късно тук е и продължението на историята – "Дневникът на Джордж".    

По време на новата историческа мисия на Джордж, което е едно обикновено софийско момче в пети клас, малките читатели отново ще срещнат цветните герои-мурсианци – необикновения пират Капитан Чък и Краля на камъните. Предстои обаче и близка среща с най-големите злодеи, които Мурис познава, докато през 2020 г. важни събития се случват както в приказния свят на дневника, така и на нашата планета. Действието ще ни отведе в необикновени места от вселената, за да проследим как Джордж ще опита да набави всички необходими съставки за изключителен антидот, който да запази екологичния баланс в нея, спасявайки и обитателите ѝ.

Илюстрациите на героите от планетите Земя и Мурис, както на техните необикновени приключения, отново са дело на художника Стоян Атанасов от Kontur Creative.

"Изминалата година бе пълна с предизвикателства, но се радвам, че сбъднах мечтата си за продължение на историята на Джордж. Освен традиционните занимания, свързани с училище и свободно време, прекарах и доста от дните, които трябваше да бъдем у дома, в писане на книгата ми. Щастлив съм, че броени дни остават, докато откриете "Дневникът на Джордж" в книжарниците", споделя Патрик.

"Бих искал повече от моите връстници да прекарват време в четене на книги и ще се радвам ако с моята история, написана за тях, допринеса поне малко за това", допълва той.

Патрик Георгиев е роден на 18 февруари 2009 г. "Дневникът на Джордж" е вторият му роман. В началото на 2020 г. той издаде и първата част – "Джордж и вълшебните камъни", като се превърна в един от малцината световни и български автори под 15 години, които имат издадена книга. Патрик чете много и споделя, че това е едно от любимите му занимания. Историята за малкия Джордж, който помага на извънземен пират да спаси вълшебните камъни и планетата, му хрумва през лятото на 2019 година и веднага сяда да я пише. Освен да чете книги и създава свои светове, Патрик обича да плува, да играе тенис и да посещава компютърна академия. Син е на известната българска журналистка Венета Райкова и на мениджъра Тихомир Георгиев. 

"Джордж и вълшебните камъни" е чаровна книжка и повече от симпатичен първи опит. 

"Най-хубавото при детското писане е непринудената искреност. Подражаването на вдъхновилите те истории е примесено с липса на традиционни схеми, към които често прибягват професионалните писатели и резултатите са любопитни за всички. Чудесен пример за литература, която е ОТ деца ЗА деца, с мъничко намеса и помощ от възрастните, за да има и крайният резултат възможно най-завършен и привлекателен вид", пише книжен блог "Книжни криле" за дебютния роман на Патрик.

"Дневникът на Джордж" от Патрик Георгиев излиза на 23 януари от издателство "Егмонт".