Водещата на „Папараци“ Венета Райкова и 10-годишният й син Патрик гостуваха в предаването „Преди обед“ (bTV). Ето какво споделиха те.

Патрик:
За книгата се вдъхнових, когато бяхме на басейна пред нас.
Сашо Кадиев:
Това за басейна не го казвай, защото много хора ще се ядосат (смях).
Патрик:
Започнах да пиша през лятото, когато съм по-свободен. Първо пишех на тетрадка с Хари Потър, където и рисувах героите. Голям фен съм на Хари Потър, прочел съм цялата поредица. После преписах книгата на компютър. Главният герой е Джордж, представях си го като мене си. Един пират – Капитан Чък, го отвлича, но той е добър и чрез магическите камъни спасяват света. Баща ми прочете книгата и беше много впечатлен. Майка ми също я чете.
Венета Райкова:
Не съм я чела цялата, защото не мога да се занимавам с чужди книги. Аз за моите нямам време (смях). Сериозно казано, не знам кое е интересно и кое е продаваемо в детската литература. Патрик просто ме помоли да се свържем с издателството, което издава Хари Потър, защото то му е любимо. Изпратихме по мейла романа и те ни поканиха на среща, която беше изцяло с него. Аз стоях в ъгъла като храстче. 30-40 минути съвсем бизнес разговор. В резултат на всичко това Патрик е с договор, за какъвто много писатели мечтаят. Книгата ще излезе на 18 февруари 2020 г., когато е рожденият му ден. Ще си получава месечния отчет за продажбите, както и хонорарите.

Не се притеснявам, че славата ще го обърка. Той си е нормално дете. Както виждате в „България търси талант“, у нас има много талантливи деца. А и аз никога не съм предизвиквала сама вниманието към нас. Не съм викала папараци пред родилния дом, както правят някои. Нямам фотосесия като бременна. Не пускам снимки от сватбата.

Целия разговор можете да чуете тук: