"След като цял живот на външния й вид и дрехите е обръщано сериозно внимание, погребението й ще е един от случаите, в които външният вид на кралицата ще остане загадка", казва Бетан Холт, експерт по кралска мода и автор на книгата "Кралицата: 70 години величествен стил".

Приживе покойната кралица предпочита скромни и по-достъпни дрехи. Вероятно тоалетът й за погребението ще отразява именно тези нейни ценности и предпочитания.

С каквото и да бъде погребана кралицата, "само тя ще е взела решение за тоалета" и той ще е бил "избиран доста време преди кончината й", казва Холт.

"Тя винаги е обръщала голямо внимание на облеклото си, така че това е детайл, върху който тя ще има пълен контрол. Нейно Величество може да бъде облечена в черно или "може да носи дреха, която носи щастливи спомени за нея".

Британската кралица Елизабет Втора следваше наложени обичаи и сериозни дворцови етикети, но стане ли дума за гардероба й, тя проявяваше особена смелост в избора. 

Вижте снимки в Галериятя горе. 

Без да сме крайни, можем да я наречем кралицата на цветовете. В гардероба й няма цвят, който да не присъства – от тюркоазено до лила, от слънчогледовожълто до наситенорозово.

Британската кралица обичаше да експериментира с цветовете, но що се отнася до модела на обличане – той се повтаряше всеки път. Роклите на цветя, палтата в ярък цвят, шапките с флорален акцент, любимите бижута с перли и брошките бяха детайли, абсолютно характерни за визията й. 

Снимка: Getty Images

25 декември 2017 г. - в това оранжево палто Елизабет Втора посещава коледната служба в църквата "Света Мария Магдалена".

Снимка: Getty Images

14 юни 2016 г. - жълтото е изборът, който британският монарх прави за традиционните ежегодни конни надбягвания, които се провеждат всяка година през юни месец.

Снимка: Getty Images

4 февруари 2016 г. - кралицата посещава болница в Хилингтън, Англия и се среща с пациенти и персонал.

Кралицата не се притеснява да облича тоалетите си по няколко пъти.

Вижте снимки в Галериятa горе. 

След като дебютира с това лилаво палто на Анджела Кели за църковната служба на Коледа в Сандрингам през 2006 г., кралицата го облича многократно, включително за ангажимент в Лондон две години по-късно. 

След като дебютира с това лилаво палто на Анджела Кели за църковната служба на Коледа в Сандрингам през 2006 г., кралицата го облича многократно, включително за ангажимент в Лондон две години по-късно.
Снимка: Getty Images

Същото отношение към дрехите и модата има и Кейт Миълтън. Съпругата на принц Уилям не се притеснява да се появява на обществени места и събития с тоалети, които облича по няколко пъти, леко променя кройките им или съчетава с различни аксесоари. 

С какви скъпоценности и бижута ще бъде погребана кралицата?

Повечето от скъпоценностите на короната се пазят, за да бъдат предадени на крал Чарлз II. Но Нейно Величество ще бъде погребана с бижута от собствената си колекция. Тя е притежавала повече от 300.  

  • Принц Хари е в Англия заради съдебно дело, но няма да се види с брат си и баща си
  • Защо само принц Уилям ще целуне Чарлз Трети по време на коронацията
  • Крал Чарлз Трети остави сина си принц Хари без дом във Великобритания
  • Кейт Мидълтън се срещна със 109-годишна жена, направи й палачинки
  • Андрю Лойд Уебър написа химн за коронацията на крал Чарлз III
  • Камила, съпругата на крал Чарлз Трети, отново е с COVID-19
  • Разсекретиха тайни писма на принцеса Даяна
  • Братовчедката на Хари и Уилям – принцеса Юджини, очаква второ дете
  • Ким Кардашиян купи спиращо дъха колие, носено от принцеса Даяна
  • Принц Хари за раздялата с жената, която Уилям и Кейт харесаха за негова съпруга: И двамата плакахме