Когато стане дума за аксесоари, слънчевите очила не са най-използваните такива от представителите на британската кралска фамилия. Това най-вече е така, когато те имат ангажименти сред народа и трябва да са в пряк контакт с хората. Но пък едно от любимите места, на които те обичат да носят слънчеви очила е на тенис кортовете по време на ежегодно провеждащия се турнир Уимбълдън. Както и когато навън е наистина слънчево, което в Лондон не се случва толкова често, колкото у нас. А също и когато са на визита в далечна слънчева страна.

Като начало трябва да кажем, че британското кралско семейство наистина харесва амриканската марка Ray-Ban. А херцогинята не Кеймбридж има поне няколко чифта от тях.

Започваме с един класически модел, който е вторият, който марката създава след модела Aviator. Wayfarer става известен, след като Одри Хепбърн ги носи, изпълнявайки легендарната си роля в „Закуска в Тифани“. Моделът на Кейт е Wayfarer Folding Classic frames, което означава, че са достатъчно компактни, за да се поберат в най-малката дамска чанта.

Снимка: Getty Images

Виждаме херцогинята да носи още един прекрасен чифт от марката през 2019 година по време на тенис турнира Уимбълдън. Моделът отново е Wayfarer, но този път е в черно.

Снимка: Getty Images

Още една кралска особа, която обича да посещава тенис турнири, е Меган Маркъл. Това е така, защото една от най-добрите й приятелки е тенисистката Серина Уилямс. Ето и един пример за слънчеви очила, които носи Меган по време на финал, в който участва приятелката й. Авиаторски очила в квадратна форма – моделът е на Stella McCartney.

Снимка: Getty Images

А първата публична обща изява на Меган и Хари, с която те казаха на света, че са заедно, също не мина без аксесоара за слънце. През 2017 година Маркъл предизвика масови разпродажби, след като с Хари се появиха на Invistus Games, а тя носеше очила Finlay & Co.

Снимка: Getty Images

Херцогинята на Съсекс много харесва и марката Illesteva, която е италианска и всеки чифт е ръчно правен. С такива очила Меган се появи на мач на Уимбълдън през 2018 година заедно с Кейт Мидълтън.

Снимка: Getty Images

Кралица Елизабет Втора залага предимно на една марка що се отнася до слънчевите очила - Silhouette Eyewear. Важно изискване за нея е стъклата да са трансформиращи се, което означава, че на слънце те се превръщат в слънчеви очила. На снимката кралицата е конно шоу в двореца Уиндзор през 2018 г.

Снимка: Getty Images

Що се отнася до мъжката част от кралския двор в Англия – всички са традиционалисти и залагат само и единствено на Ray-Ban. Снимките го доказват – на принц Чарлз, принц Уилям и принц Хари.

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

В галерията ни може да разгледате още модни вдъхновения за слънчевия аксесоар.