Актьорът Алек Болдуин, който е най-известен с ролята си в сериала „Рокфелер плаза 30“, съобщи, че е деактивирал профила си в Туитър и ще направи същото в Инстаграм. Причината за това е, че според него социалните платформи са пълни със „задници“.

Снимка: Getty Images

Болдуин публикува 10 минутно видео, в което шофира и обяснява какви са причините да предприеме такава стъпка:

„Забелязах коментар за една актриса, която е превключвала от един акцент на друг. Написах само „Това е интересно“, но разбира се вече не можеш да си ироничен в Туитър. Вече не може да си ироничен в САЩ, защото Щатите са едно сковано, стресиращо и неприятно място сега.“

Снимка: Getty Images

Актьорът има предвид коментара си за актрисата Джилиън Андерсън, която е расла в САЩ и във Великобритания и превключваше от един акцент на друг по време на наградите „Златен глобус“. Звездата от „Досиетата Х“ в момента играе ролята на Маргарет Тачър в сериала „Короната“.

Покрай коментара на Болдуин, някои хора си припомниха скандала, който се разрази около акцента на съпругата му. Хилария Болдуин понякога говори с испански, а друг път с американски акцент. Неотдавна беше обвинена, че само се преструва, когато говори като испанка.

„Алек Болдуин да не би да се шегува със собствената си жена“, попита един от потребителите на Туитър, които вбесиха актьора.

Това не е първият път, в който Алек Болдуин се зарича да напусне Туитър и Инстаграм. Още през лятото на миналата година той си даде почивка от социалните мрежи, след като се разрази скандал около това, че подкрепя режисьора Уди Алън, обвинен в сексуално насилие.

Тази седмица Алек и Хилария Болдуин обявиха, че имат шесто дете. Новината беше изненада за всичките им почитатели, тъй като Хилария съвсем наскоро обяви, че приключва с раждането на бебета след петото си.

Потребители на социалните мрежи настояваха да научат откъде се е повило бебето - от сурогатна майка или осиновяване, което допълнително раздразни Алек Болдуин и той им отговори да си затварят устите и да не се месят в живота му.