Алек Болдуин се зарече, че известно време няма да публикува нищо, освен платени постове, които е длъжен да сподели по договор. Причината за това е, че във вторник съобщи за предстоящия епизод на подкаста си, в който гост ще е големият режисьор Уди Алън. Макар Болдуин да нямаше намерение да обиди никого нито с избора на гост, нито с избора на ден за промотирането му, и двете неща се оказаха твърде неподходящи според някои потребители.

Уди Алън ще остане в историята като режисьора на “Ани Хол” и редица други култови филми, но за много хора талантът му е засенчен от обвиненията, които осиновената му дъщеря отправи към него. Дилън Фароу твърди, че Уди Алън я е тормозил сексуално, когато е била непълнолетна.

Някои от последователите на Алек Болдуин се възмутиха, че актьорът дава чрез профила си поле за изява на сексуален престъпник, но той увери всички, че не вярва в обвиненията срещу Алън да има дори зрънце истина.

Полицията проведе две разследвания, като и двете не намериха никакви доказателства, че Уди Алън е извършил това, в което го обвиняват.

Алек Болдуин и Уди Алън на премиерата на филма "На Рим с любов"
Снимка: Getty Images

Втората причина публикациите за Уди Алън да разгневят толкова хора беше фактът, че Алек Болдуин ги публикува на така наречения “Затъмнен вторник”, когато повечето знаменитости публикуваха черен квадрат в профилите си в знак на съпричастност към протестите срещу расовата дискриминация в САЩ. Малкото известни личности, които не го направиха, понесоха тежки критики и обвинения, че насърчават расизма.

Алек Болдуин дори не е следил какво точно се случва, защото на коментарите, че е избрал грешен ден да промотира подкаста си, той отговори: “Нямах представа, че е национален ден на нещо си.”

Думите му бяха посрещнати като подигравка с инициативата, която цели да изтъкне неравното положение, в което са поставени афроамериканците. Десетки потребители обвиниха Болдуин в расизъм и прекратиха следването на профила му.

В негова защита се включи Айрлънд Болдуин, дъщеря от брака му с Ким Бейсингър. Макар да подкрепя движението “Black Lives Matter” и да е участничка в протестите, тя не се съгласи с хората, които обвиняват баща ѝ в неуважение.

Айрлънд Болдуин
Снимка: Getty Images

Всички, които оставят негативни коментари, не са схванали идеята”, написа тя. “Позволявам си да защитавам баща си, защото знам какви са намеренията му и знам как се чувства.

Въпреки подкрепата на Айрлънд, Алек Болдуин, който скоро очаква шестото си дете, се зарече, че известно време ще стои настрана от социалните мрежи.