Американската актриса Лиза Бейнс, която играе във филми като "Не казвай сбогом" (Gone Girl) и "Лек за живот" (A Cure for Wellness), е починала в понеделник, след като е била ударена от превозно средство десет дни по-рано в Ню Йорк. Тя беше на 65 години.

Снимка: Getty Images

На 4 юни Бейнс е бил ударен от човек, управляващ скутер в Манхатън, потвърждава говорителят на Нюйоркската полиция пред "Варайъти". Скутерът е ударил Бейнс, когато тя е пресичала пешеходна зона на "Амстердам Авеню" близо до "Линкълн Център". 

Тя е била транспортирана в болницата "Маунт Синай" в критично състояние, като е получила черепно-мозъчна травма в резултат на инцидента.

Шофьорът е избягал от мястото, заявяв говорителят на полицейския департамент в Ню Йорк. Във връзка с инцидента все още не са извършени арести, а разследването продължава.

Снимка: Getty Images

"Сърцата ни са разбити от трагичната и безсмислена загуба на Лиза", казва мениджърът й Дейвид Уилямс в изявление.

"Тя беше жена със силен дух, доброта и щедрост, отдадена на работата си - независимо дали на сцената или пред камерата - и още повече на нейната съпруга, семейството и приятелите си. Бяхме благословени да я имаме в живота си", допълва той.