Дик Ван Дайк е пострадал в катастрофа, но състоянието му е добро и нараняванията са „леки“. Това са потвърдили пред списание „Пийпъл“ от полицията. Инцидентът е станал на 15 март. 97-годишният актьор е катастрофирал, като със своята кола се е блъснал в порта в Малибу, Калифорния.

Според властите Дайк шофирал своя сребрист Лексус, когато возилото се „подхлъзнало“ и се ударило в порта. Парамедиците са оказали първа помощ на Ван Дайк на мястото на инцидента, като не се наложило той да бъде транспортиран до болнично заведение, твърдят от полицията.


Според TMZ, звездата от класиката „Мери Попинз“ е кървял сериозно от носа и устата и е възможно да е получил мозъчно сътресение.

Снимка: Getty ImagesДик Ван Дайк е актьор и комедиант. Най-известен е с участието си в „Мери Попинз“ от 1964 г. Кариерата му се простира в цели 7 десетилетия във филми, телевизия и на сцената. Носител е на множество награди, сред които „Златен глобус“, „Тони“, „Грами“ и др.


Последно актьорът беше видян на малкия екран, когато взе участие в музикално риалити през февруари месец 2023 г.

Попитан каква е тайната на младежкото му излъчване Дайк отговаря пред Yahoo! Entertainment миналия месец: „Имам красива млада съпруга, която е наполовина на моята възраст и се грижи за мен – това е тайната!“, добавяйки, че гените и избягването на негативни мисли също помага.

Снимка: Getty Images

Съпругата на Дик се казва Арлийн Силвър, на 51 години е, като двамата се женени от 2012 г.