Повечето пенсионери мечтаят за спокоен живот на старини, но тази 84-годишна дама от Колорадо има цел за постигане и тя няма нищо общо със спокойствието. До момента Ким Нор е направила близо 600 скока с парашут, а намерението й е те да станат 1000.


Ким прави първия си скок през 1959 г., когато е едва на 20 години. Следва прекъсване от 37 години, след което тя отново започва да скача.


След като покойният ѝ съпруг претърпял инцидент, докато тествал парашути, тя обещала повече да не скача, което обещание спазвала смъртта му. Това разказва тя пред телевизия CBS. "Съпругът ми почина, децата пораснаха, а след това започнаха да идват внуците и започнах да скачам отново."

Нор била на пет години, когато за първи път с екстремния спорт я запознал чичо й, който бил обучен да скача от самолети по време на Втората световна война.

10-годишен скейтър без крака прави чудеса - вижте видеото


Години по-късно, през 1962 г., тя участва в първия американски женски отбор по парашутизъм, според The Longmont Daily Times-Call. "Спечелихме златото", казва тя пред CBS.

Снимка: Kim Emmons KnorСега парашутистката ветеран има за цел да достигне 1000 скока, за да спечели наградата „Златни крила“ от Американската парашутна асоциация. До момента Ким има почти 600 скока.

В екстремния спорт е въведен и най-малкия й внук Джон, като тя наскоро го води в центъра за скокове с парашут Mile-Hi в Лонгмонт, където тя самата е скачала около 50 пъти, за първия му скок.


В семейството на Нор скачането с парашут е почти като обред. Децата и внуците й си говорят за това кой ще скочи следващия път, кой ще скочи отново и кой ще направи първия скок."Това е, за което живея", казва тя още 84-годишната смела жена от Колорадо. "Всеки път, когато животът ми стане прекалено труден или тъжен, просто скачам и тогава всичко е наред."

Ким насърчава и други жени да последват стъпките ѝ.