Актьорите Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс са една от най-любимите холивудски двойки за милиони почитатели по целия свят. Те са известни не само с истинската си любов, но и с редовните шеги помежду си в интернет. На днешния ден се навършват 8 години от деня на сватбата им, но неотдавна те определиха церемонията като „огромна шиб*на грешка“ и ако можеха да върнат времето назад, този ден щеше да е съвсем различен. Какво се случи за тези 8 години?

Любовната история на Райън и Блейк

Снимка: Getty Images

За Райън Рейнолдс не е никакъв проблем да посочи най-омразния филм в своята кариера. В един от другите му филми дори има сцена, в която използва машина на времето, за да срещне себе си и да се застреля, преди да е приел ролята в кинопровала „Зеленият фенер“ през 2010 г. Именно тази роля обаче го среща с Блейк Лайвли.

Младата жена по това време има връзка със звездата от „Клюкарката“ Пен Баджли, а пък Рейнолдс е женен за Скарлет Йохансон. Към края на същата година Лайвли и Баджли се разделят, а Рейнолдс и Йохансон обявяват развода си.

Снимка: Getty Images

През октомври 2011 г. става ясно, че Блейк Лайвли и Райън Рейнолдс са заедно. По-малко от година след това двамата се женят на изненадваща за всички церемония. Младоженците канят съвсем малко от най-близките си приятели и членове на семействата си, а за място избират плантацията „Буун Хол“ в Южна Карлина. И това се оказва най-голямата им грешка.

Да се ожениш в плантация на робовладелци е като да вдигнеш сватба в "Аушвиц"

Още тогава има възмутени от избора на място за сватбата им. Плантацията някога е принадлежала на робовладелци и е била обработвана от роби. Макар мястото да е красиво и да е предпочитано за сватби от местните жители, за някои напомня един от най-мрачните периоди в американската история.

Снимка: Getty Images

През 2020 г. САЩ бяха разтърсени от вълна на недоволство срещу расизма, който все още битува в богатата държава. Убийството на чернокож мъж от полицаи отприщи мощно движение, което вдигна мерника на всички символи на расизма и робството. Движението „Черните животи имат значение“ създаде разделение на обществото, което не е виждано в Америка от Гражданската война насам. Десетки паметници на личности, свързани по някакъв начин с робството, бяха съборени, а сред звездите започна истински лов на вещици, като някои от тях бяха атакувани за изказвания, снимки и роли отпреди 20-30 години.

Снимка: Getty Images

Разбира се противоречията около избора на място за сватбата на Райън и Блейк също изплуваха на бял свят и се наложи актьорът да даде изявления, което той направи в интервю за сайта „Fast Company“.

Това е нещо, за което винаги дълбоко и искрено сме съжалявали“, сподели той. „Никога не бихме могли да се примирим. Тогава виждахме само едно красиво място за сватбата си. Сега виждаме място, построено върху ужасна трагедия.

Снимка: Getty Images

За да изкупят грешката си, актьорите дариха 1 милион долара на различни организации, които защитават правата на чернокожи, емигранти и други малцинствени групи.

Срамът работи по странен начин“, сподели актьорът. „Една такава огромна шиб*на грешка може да те накара да се скриеш или да те накара да действаш по някакъв начин. Това не значи, че няма да сгафиш отново, но опитите да създадем по-добро общество са работа, която никога не спира.