Раян и Блейк наистина са от известните семейства в Холивуд, които са готини и имат неизчерпаемо чувство за хумор – доказвали са го много пъти. Двамата умеят да бъдат и сериозни и състрадателни, когато ситуацията го изисква. Актьорите обявиха в отделни постове в Инстаграм профилите си, че даряват 1 милион долара за организации с нестопанска цел, които се занимават с даряване на храна на нуждаещите се. Едната е американска – Feeding America, а другата канадска – Food Banks Canada.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos„COVID-19 жестоко засегна възрастното население и семействата с ниски доходи. Даряваме 1 милион долара, за да бъдат разделени между Feeding America и Food Banks Canada. Ако можете да помогнете, тези организации се нуждаят от помощ.“

Това написаха двамата актьори в своите профили в социалната мрежа. Причината да изберат американска и канадска организации е, че 32-годишната Лайвли е американка, а 43-годишният Рейнолдс е родом от Ванкувър, Канада.


В своя пост Блейк Лайвли призовава своите последователи да държат връзка с приятелите и близките си чрез интернет. „Всички можем да направим нещо за другия, дори и това да е просто да си останем у дома“, написа актрисата и майка на три деца. Блейк завършва поста си с шега – нещо, на което феновете на двойката са свикнали: „Сега някой може ли да каже на Райън, че „емоционалното дистанциране“ от неговата тъща не работи. Нищо не може да го спаси.“

Раян също се пошегува в края на поста си, но не с Блейк, а със своя колега и близък приятел Хю Джакман:

„Грижете се за вашите тела и сърца. Радвайте се. Обадете се на някого, който е изолиран и може да се нуждае от обаждане. (Номерът на Хю Джакман е 1-555-:0-HUGH)."

Холивудската двойка често прави дарения за различни каузи. Последната беше през септември миналата година. Тогава дарението беше в размер на 2 милиона, разделени между две организации, които се борят за човешките права – „Център за деца имигранти“ и „Националната организация за напредък на цветнокожите“.

Блейк Лайвки („Клюкарката“) и Райън Рейнолдс („Дедпул“) вече участват с дарения в няколко благотворителни организации. Рейнолдс е в борда на директорите на фондация „Майкъл Дж. Фокс“, която финансира изследвания на болестта на Паркинсон. Той същи така подкрепя инициативи за борба с рака. Работи и с организацията „Make-A-Wish“, която изпълнява желанията на болни деца, затова често се среща с млади почитатели на супергероя Дедпул.

Блейк Лайвли също работи с няколко благотворителни организации, най-голямата от които е „Chime for Change“, основана от Бионсе и Салма Хайек и посветена на подпомагане на различни благотворителни каузи.

Снимка: GettyImages/Guliver Photos


Блейк и Райън се запознаха на снимките на филма „Зеленият фенер“. През 2012 се ожениха, след развода на актьора със Скарлет Йохансон. В момента имат три деца – син Джеймс (5 г.), дъщеря Инес (3 г.) и дъщеричка, която още е бебе, за която официално не са споделяли какво име са избрали.