Шеф Петър Михалчев и съпругата му Ина Михалчева отпразнуваха 25 години заедно. Кулинарното семейство отбеляза повода в пицарията на Лео Бианки на чаша бяло вино.

„25 години заедно. Сега чакам кетчуп за пицата“, написа известният готвач в социалните мрежи.


Михалчев и половинката му са двойка не само в живота, но и на кулинарния фронт. Двамата споделят страстта си към готвенето и имат собствен ресторант. Плод на любовта им е синът им Марио, който е на 22 години.

Снимка: bTV Media Group



Първата им среща е в ресторант, спомня си Ина Михалчева в ефира на bTV.

"Една моя приятелка работеше в ресторант и аз, минавайки покрай него, реших да се отбия да я видя. В момента, в който влязох в ресторанта, се повдигна шубера и от там се показа Петър. Беше много красив. Тогава имаше дълга коса. Никой в момента не вярва, когато разказвам, че е имал коса до кръста".

Не след дълго Петър Михалчев се пренася да живее у бъдещата си съпруга, а след това двамата заживяват в дома му. Скоро след това двойката се жени.

Снимка: bTV Media Group



„Създаде му се образ, че е много страшен и лош, а всъщност той е душица“ – признава още съпругата на шеф Михалчев, допълвайки, че той е изключително ексцентричен.

 



„Да, много е ексцентричен и с възрастта това се засилва“.

За 21-ата годишнина от брака им Михалчев подарява на Ина букет от… праз лук. Моментът е документиран в снимка, към която известният кулинар написа „21 години! Праз, любов и много пъстра “яхния”! Честита годишнина!“

Снимка: Facebook/bTV


Тайната на щастливия им брак е, че Ина не му се сърди, дори и когато не става на нейното.

„Понякога не стигаме до консенсус, но каквото съм си наумил – това става и тя не ми се сърди“, коментира Петър Михалчев, а съпругата му е категорична, че каквото и да става, двамата винаги се подкрепят – особено в трудните моменти.

Снимка: bTV Media Group



"Ние сме работещи собственици и винаги сме се подкрепяли един друг, взаимно, когато единия се отчая. Често развитието на човек е изпълнено с много разочарования, защото - ето ти правиш нещо, но получаваш непрекъснато спънки от всякакво естество. В такива моменти се подкрепяме взаимно – ако единия падне, другият го вдига и обратното."

Двамата са любители на Акита и в един момент имат цели три кучета от японската порода. Преди 2 години популярният готвач се сбогува с едно от тях.