Някои от имената на звездите официално са сменени и фигурират в документите им за самоличност, а други са артистичните псевдоними, с които те са най-разпознаваеми. Кои са те и какви са истинските им имена – вижте:

Снимка: Getty Images

Истинското име на Рийз Уидърспуун е Лора Джийн Уидърспуун, която взема моминското име на майка си Рийз, за да бъде то разпознаваемо и за да се разграничава сред изгряващите млади актриси в Холивуд.

Снимка: Getty Images

Николина Константинова Добрева са трите имена на американската актриса с български корени Нина Добрев, която прибягва до смяната, защото искала да бъде по-лесно за изговаряне в Америка, където живее от 2-годишна.

Снимка: Getty Images

Твърде сложно и твърде дълго за кариера в поп музиката се оказва името Йоргос Кириакос Панайоту. Затова собственикът му го заменя с по-разпознаваемото и лесно за изговаряне Джордж Майкъл.

Снимка: Getty Images

Исур Даниелович Демски е рожденото име на легендата на Холивуд Кърк Дъглас. Той го променя официално, преди да се запише в американската пехота през Втората световна война.

Снимка: Getty Images

Истинското име на актьора Чарли Шийн е прекалено нетрадиционно за Холивуд – Карлос Ървин Естевес. Започва да използва сценичното си име, когато е едва 10-годишен, за да не го бъркат с чичо му Карлос.

Снимка: Getty Images

Цялото име на Ема Стоун е Емили Джийн Стоун. Тя решава да го съкрати, защото била голям почитател на Ема Бънтън от „Спайс Гърлс“.

Снимка: Getty Images

Питър Джийн Ернандес е рожденото име на Бруно Марс, чийто баща започва да го нарича Бруно на 2-годишна възраст. Певецът добавя и Марс накрая, за да не бъде превърнат от звукозаписните компании в „следващия Енрике Иглесиас“.

Снимка: Getty Images

Елизабет Улридж Грант – с това име певицата Лана Дел Рей издава един албум, който се оказва пълен провал. След смяната кариерата й тръгва стремглаво нагоре.

Снимка: Getty Images

Смятаме, че й сами бихте предположили защо Стефани Джоан Анджелина Джерманота сменя името си с по-лесно запомнящото се сценично Лейди Гага.

Снимка: Getty Images

Първоначално Реджиналд Кенет Дуайт се подвизава на сцената като Реджи, но в последствие го променя на Елтън Джон – както го знаем днес. Новият псевдоним е комбинация от имената на саксофониста Елтън Дийн и на певеца Лонг Джон Балдри.

 Към втората част: