Навършиха се 10 години от началото на хитовия „Дневниците на вампира“ и никой от нас не може да си представи сериала без красивата Нина Добрев в главната роля. Затова и сигурно ще бъдете изненадани да научите, че вариантът, в който тя не участва, е бил твърде възможен в един момент. Всъщност единствената причина Нина днес да е звездата, която всички познаваме е, че не се предава лесно и наистина е искала да получи ролята на Елена във фантастичния сериал.

Нина Добрев се е явила на прослушване за сериала заедно с още няколко стотин американски момичета… и не е направила добро впечатление: „Най-забавната история за първото впечатление, което ми направи Нина Добре е, че изобщо не успя да направи впечатление, спомня си Джули Пек, една от създателките на сериала. Никой от нас не си спомняше, че я е виждал първия път.“

Снимка: Getty Images

В деня на кастинга Нина не се чувствала добре и най-доброто, което е успяла да даде в този ден е далеч от най-доброто, на което е способна по принцип. Въпреки това 20-годишната актриса не се отказва и успява да изпрати на продуцентите на сериала видеозапис, в който се представя в много по-добра светлина: „Изпълнението ѝ беше магическо и перфектно. Тя на практика получи ролята още в този момент“, спомня си Джули Пек.

Нина Добрев трябва много да е впечатлила създателите на сериала, защото по това време за ролята вече има избрана актриса. Певицата Ашли Тисдейл е трябвало да изиграе Елена, но студиото променя решението си, след като вижда представянето на Нина.

Всъщност изборът на Нина не се хареса на много от почитателите на поредицата романи, по които е правен сериалът. На външен вид тя се различава от персонажа, описан в книгите, най-вече защото няма русата коса и сините очи на героинята. Въпреки това само няколко епизода са достатъчни, за да могат всички да се съгласят, че никой друг не е по-подходящ за ролята.

Снимка: Getty Images

Нина остава в сериала 6 сезона, преди да напусне по свое желание през 2015 г.: „Винаги съм знаела, че историята на Елена ще бъде разказана в шест сезона и за това време преживях приключението на живота си“, написа Нина Добрев в Инстаграм, когато обяви на феновете си, че си тръгва от сериала.

След като приключи в вампирската поредица, Нина стана звезда в комедийния сериал „Fam“, който обаче не се радваше на много голям успех и беше прекратен след първия си сезон с недовършена история. Неотдавна актрисата обяви желанието си да се пробва и като продуцент: