Някои от имената на звездите официално са сменени и фигурират в документите им за самоличност, а други са артистичните псевдоними, с които те са най-разпознаваеми. Кои са те и какви са истинските им имена. Припомнете си първата ни част:

Вижте втората част на материала:

Снимка: Getty Images

Деметрия Джийн Гайнс е истинското име на актрисата Деми Мур. Фамилията Мур тя получава на 18-годишна възраст от брака си с певеца Фреди Мур, с когото се развжда, но продължава да използва фамилията му.

Снимка: Getty Images

Уинона Райдър също не е истинското име на холивудската актриса. Уинона Лаура Хоровиц била убедена от актьора Чарли Шийн да го промени. Очевидно това й е помогнало в кариерата.

Снимка: Getty Images

Пол Дейвид Хюсън е истинското име на Боно от U2. С прякора си той се сдобива още в ученическите си години.

Снимка: Getty Images

Напълно разбираме защо Жан-Клод Ван Дам лесно се разделя с Жан-Клод Камий Франсоа Ван Варенберг. Ако беше останал с това име, актьорът вероятно щеше да се сдобие с някой по-кратък прякор – такъв, който нямаше да е избран от него самия.

Снимка: Getty Images

Алиша Кийс също не е истинското име на изпълнителката. Тя искала сценичното й име да е Алиша Уайлд, но според майка й звучало като на стрийпризьорка. Като се замислим – Кийс не е никак лош вариант.

Снимка: Getty Images

Един истински ветеран на световната сцена също се подвизава с различно от рожденото си име. Тина Търнър всъщност се е казвала Анна Мей Бълок, но когато кариерата й на певица започвала, тя била представена както я познаваме днес.

Снимка: Getty Images

Певицата Кейти Пери всъщност се казва Катрин Хъдсън, която искала да я бъркат с актрисата Кейт Хъдсън. Затова съкратила първото си име и добавила моминското на майка си – Пери.

Снимка: Getty Images

Подбудите за смяна на фамилията на Никълъс Кейдж, който е с рождено име Никълъс Ким Копола, са малко по-различни - за да изгради своя собствена кариера, която няма да бъде повлияна от влиятелното име в киното на чичо си Франсис Форд Копола.

Снимка: Getty Images

Хедър Рене Суийт е истинското име на модела Дита фон Тийз, която тя променя. Псевдонимът Дита използва, докато работи в нощен клуб през 1991 г, а фон Трийз харесва от телефонния указател, като премахва „Р“.

 

Снимка: Getty Images

Хелън Мирън всъщност се казва Хелън Лидия Мироноф. Баща й сметнал, че животът й ще бъде по-лесен, ако премахне следата в него, напомняща за руските й корени.