Примерите за световни звезди, които обичат да ни показват колко са красиви и без грим, са безброй. Отворете профила на която и да е знаменитост в социалните мрежи и няма да ви отнеме повече от 1 минута да откриете нейна снимка без грим. На бляскави събития обаче всички тези смели и красиви известни хора си слагат фон дьо тен, червило, спирала за мигли, коректор, хайлайтър и стават още по-красиви. С грим наистина всичко се постига и е лесно да изглеждаш лъскаво.

През 2016 година една известна и много харесвана R&B и соул изпълнителка реши да приключи с грима завинаги и да покаже на света каква красота се крие в това да не използваш нито капка фон дьо тен. И не говорим само за снимките в Инстаграма й. На концерти, на фотосесии, дори на последната церемония по раздаване на наградите Грами, Алиша Кийс отново беше без грим.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Идеята се родила преди две години, когато Алиша трябвало да заснеме поредния видеоклип и фотографката я помолила да направят няколко снимки без грим. Първоначално певицата била несигурна, но в последствие споделя, че снимките от тази фотосесия я накарали да се почувства комфортно в собствената си кожа, заявявайки:

„Прекрасно е да си без грим, както е и прекрасно да си с грим, стига да те кара да се чувстваш щастлива. Не искам да скривам себе си вече. Не и лицето си, мислите си, душата си, мечтите си, не и емоционалното си израстване. Нищо.“

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Най-хубавото от всичко е, че половинката на американската певица – рапърът Суис Бийтс, е на същото мнение що се отнася до макиажа. В профила си в Инстаграм той споделя снимка от фотосесия, която Алиша прави за Vanity Fair, на която е без капка грим и на която се личат сладките й лунички. За нея той казва:

„Без грим изглеждаш на 19. Това е любимата ми снимка.“

Всъщност Алиша е на 37 в момента. Две години без грим тя продължава да е все толкова силна, влиятелна, известна и красива жена!