Кейти Пери беше обвинена в сексуално посегателство от Джош Клос - модел и звездата във видеоклипа "Тийнейджърска мечта" (Teenage Dream) на поп певицата от 2010 г.

Клос отправи обвиненията срещу Пери в серия от дълги публикации в Инстаграм профила си през последните няколко дни. Според Клос, Пери е прекрачила границата с тогавашния 24-годишен модел.

"Видях Кейти няколко пъти след раздялата й с Ръсел Бранд. Този път бях с приятел, който умираше да се запознае с нея. Когато видях Кейти, се прегърнахме. Докато се обърнах да я запозная с моя приятел, тя свали панталоните и бельото ми, за да покаже на приятелите си и тълпата около нас, пениса ми. Можете ли да си представите колко неловко и притеснено се почувствах?", пише Клос.

Клос казва, че толерирал поведението на Пери, само защото му трябвали парите от работата по видеоклипа - общо 650 долара. Той също така твърди, че е мълчал за инцидента, тъй като представителите на певицата са "му наредили" да "не обсъждаха публично нищо относно Кейти".

"Teenage Dream" отпразнува своята девета годишнина този месец, но Клос обясни, че вместо да почете хитовата песен, е решил най-накрая да разкрие истината.

"Просто казвам това сега, защото нашата култура е насочена да доказва колко извратени са мъжете с власт. Но жените с власт са също толкова отвратителни", споделя Клос. 

"И така, честита годишнина на една от най-смущаващите, насилствени и унизителни работи, които съм вършил", отсича Джош.

Това не е първият път, когато Кейти Пери е обвинена в неподходящо сексуално поведение. Певицата си навлече неприятности през 2018 г., след като даде "нежелана целувка" на участник в музикалното шоу "American Idol". преди това Кейти Пери също награби задника на поп певицата Шон Мендес на iHeartRadio Music Awards през 2017 г.