В началото на този век Никълъс Кейдж е имал натрупано богатство от над 150 милиона долара. Днес актьорът разполага с не повече от 25 милиона.

Как стана това?

Бракове, разводи и покупки на имения

Немалка роля за намаляващото богатство на Никълъс Кейдж имат многото му бракове и разводи. Той беше женен за актрисата Патриша Аркет от 1995 г. до 2001 г., след това за дъщерята на Елвис Пресли Лиза Мари от 2002 г. до 2004 г. и най-дълго за актрисата Алис Ким от 2004 г. до 2016 г.

Снимка: Getty Images

Най-впечатляващият развод на Никълъс Кейдж беше миналата година, след като актьорът се ожени за четвърти път и само 4 дни по-късно подаде молба за анулиране на брака. Желанието му не беше удовлетворено и се стигна до развод след около два месеца.

Повечето пари на актьора обаче бяха похарчени от самия него за недвижими имоти. В един момент от живота си Никълъс Кейдж е притежавал цели 15 имения, от които два са истински средновековни замъци в Европа. А отгоре на това и собствен остров.

За някои инвестиция в недвижими имоти може и да изглежда като добър начин да се оползотвори богатството, но Кейдж бързо открил, че когато притежаваш толкова много имения, трябва да плащаш милиони долари данъци годишно, което започнало бързо да топи почти изхарчените му финансови запаси и на актьора му се наложило да продаде доста от къщите си.

Днес състоянието му се изчислява на около 25 милиона, което е само малка част от някогашното му богатство.

За какво Никълъс Кейдж изхарчи богатството си

- Къщи и замъци
Вече споменахме за влечението на Никълъс Кейдж към недвижими имоти и за това, че е притежавал 15 имения в Америка и Европа. Сред тях има къща на плажа в Калифорния за 25 милиона долара, друга за 15 милиона в Роуд Айлънд и още една за 9 милиона в Лас Вегас.

Едно от именията на Никълъс Кейдж е домът на известната серийна убийца Делфин Лалори, който се счита за една от най-зловещите сгради в Америка. За къщата Кейдж е дал над 3 милиона долара.

Снимка: Getty Images

В Европа актьорът си е купил два средновековни замъка – един за скромните 2 милиона и един за по-впечатляващите 10 милиона.

- Остров

Никълъс Кейдж е станал господар и на собствен бахамски остров. Това му е струвало само 3 милиона долара.

- Погребална пирамида

Актьорът мисли и за бъдещето и вече е избрал кое ще бъде постоянното му жилище, след като умре. През 2009 си купи луксозна гробница във формата на пирамида в най-популярното гробище в Ню Орлеанс.

- Изсушени човешки глави

Това може да е само слух, но се говори, че Никълъс Кейдж притежава колекция от изсушени глави на пигмеи. Няма как да знаем колко пари е похарчил актьорът, за да се сдобие с тях, нито дали изобщо има подобно нещо, но като се има предвид влечението му към зловещото (спомнете си прокълнатото имение и гробницата), изглежда напълно възможно.

- Автомобили
Не е ясно дали за това е избран в скоростния филм „Да изчезнеш за 60 секунди“, но Никълъс Кейдж има влечение към високи скорости и автомобили. Най-скъпата кол, която си е купувал е Ламборджини за 450 000 долара.

- Комикси

Снимка: Getty Images

Кейдж е почитател на комикси от много отдавна. Един от най-успешните филми с негово участие е по комикс - „Шут в г*за“ (както и един от най-слабите – „Призрачен ездач“). Всъщност името, с което е избрал да се подвизава като актьор, е взето именно от комиксите за супергероя Люк Кейдж. Като знаем това, не е изненадващо, че актьорът колекционира комикси и дори е похарчил 150 000 долара за един единствен от тях –брой №1 на комикса за Супермен. Кейдж явно е почитател на супергероя, защото е кръстил сина си Кал-Ел (истинското име на Супермен).

- Октопод

Снимка: Getty Images

Никълъс Кейдж е похарчил 150 000 долара, за да си купи октопод. Интересен домашен любимец.

- Динозавър

Снимка: Getty Images

Още над 250 000 долара е дал Никълъс Кейдж, за да си купи череп от динозавър на 70 милиона години. За негово съжаление се оказало, че черепът е откраднат и му се наложило да го върне в Монголия.

Това са само по-скъпите и по-интересни покупки на Никълъс Кейдж, които са ни известни. По всичко личи обаче, че актьорът винаги е имал „широки пръсти“ и това е причината днес да приема всяка роля, която му предложат, без значение колко безумна е идеята на филма (като „Оставените“ от 2014 г., в който Бог прибира всички праведни и оставя грешниците да се мъчат на Земята).

Никълъс Кейдж е талантлив и все още има много почитатели, така че не е изключено в бъдеще положението му да се промени и да стане по-взискателен към ролите, които приема.