На 43-годишната Рийз Уидърспуун е свежа, жизнена, с чиста кожа и искрена усмивка. В профила си в Instagram тя сподели своята нощна грижа за кожата на лицето в 3 стъпки. Актрисата показа любимия си почистващ продукт, масажор за лице и домашен пилинг. 

За Уидърспун качествените продукти са от ключово значение за поддържането на добра кожа. И макар много да ни се иска да вярваме, че само с тези 3 стъпки може да се поддържа добра кажа, има и други съпътстващи фактори - ген, вътрешна грижа, начин на живот и т.н. 

Първа стъпка

За измиване на лицето Рийз използва почистващо масло за серамиди на Елизабет Арден. С него сваля грима си и овлажнява кожата. Продуктите на маслена основа са чудесни за сваляне на грим, защото лесно се свързват и отстраняват замърсяванията, като същевременно запазват естествена влага в кожата. Този продукт съдържа различни масла - маслиново, шафраново и кайсиево. Уидърспун е лице на емблематичната марка за красота през последните две години. 

Втора стъпка,

която освен вечер, Рий изпълнява и сутрин, е масажът. Използването на ролер за лице временно намалява подпухналостта и торбичките около очите. Nuvibe Rx Amethyst Massaging Beauty Roller е продуктът, който използва актрисата. Това е добър начин и за регулиране на кръвообръщението. 

Трета стъпка

След бърз масаж Уидърспун изплаква лицето си с вода и преминава към третата стъпка: химически пилинг у дома. Силната активна съставка в този продукт е млечна киселина и глюконолактон. Те активизират клетъчния обмен и правят кожата гладка и сияйна.

Четвърта стъпка

Последната стъпка е хидратиране. Особено важна за през нощта, защото кожата е отпусната и спокойна и има достатъчно време овлажняващият продукт да подейства. 

Освен добри грижи на кожата, цялостния тонус зависи и от активността на тялото. Рийз се занимава с йога от дълго време. И макар често да й пречат, усмивката й не слиза от лицето. 

Припомняме, че Рийз работи върху нов сериал The Morning Show по AppleTV, в който си партнира с Дженифър Анистън.