Звездата от „Подземен свят“ Кейт Бекинсейл разкри пред водещия Хауърд Стърн, че е много интелигентна… и това е голяма пречка за нея. В шоуто „Шоуто на Хауърд Стърн“ тя сподели, че майка ѝ е тествала интелигентността ѝ още като дете и резултатът е бил доста висок.

„Мисля, че ме е тествала, защото интелигентните деца са непоносими“, сподели тя.

Снимка: Getty Images

Актрисата дори се обади на майка си, за да провери колко е висока интелигентността ѝ и научи, че резултатът е бил 152 точки. За средно ниво се счита резултат 100, а хората с IQ над 130 се считат за много надарени – гениалният Стивън Хокинг е имал IQ 160. Кейт обаче счита, че има и негативна страна на всичко това.

Абсолютно всеки доктор и всеки човек, когото срещам, казва, че ако си с 30% по-малко интелигентен си по-щастлив“, сподели тя, „На мен не ми е от полза. Не ми беше от полза в кариерата ми. Даже в известна степен ми пречеше.

Не сме свикнали да мислим за актьорите и хората в шоубизнеса като за особено интелигентни, но истината е, че някои от тях са направо гении.

Снимка: Getty Images

Куентин Тарантино често е сочен за гений в киното, но той е и реален такъв и има IQ от 160. Това вероятно би изненадало хората, които са го познавали като по-млад, защото Тарантино така и не завършва училище, а се захваща за работа в кино, където прожектират порнографски филми.

Снимка: Getty Images

Не е изненадващо и това, че актрисата Майим Бялик от сериала „Tеория за Големия взрив” е една от най-умните актриси в момента с IQ от 163. В реалния живот тя е доктор по невробиология и е била приета в Харвард и Йейл.

Снимка: Getty Images

Това, което вероятно ще изненада много почитатели на сериала „Приятели“ е, че от актьорите в главните роли с най-висок коефициент на интелигентност е Лиса Кудроу, която играе странната Фийби. Тя има IQ от 154

Счита се, че по-малко от половин процент от хората на Земята имат IQ над 140. На следващата страница може да видите кои други холивудски актьори и звезди от шоубизнеса са сред най-интелигентните хора на света >>>