Едно ново музикално преживяване. По този начин кралицата на попа определя концерта си MADAME X, който беше пуснат на 08.10. в стрийминг платформите. 

Когато става дума за истинско шоу и магическо преживяване, Мадона безспорно е от изпълнителите, които владеят тези умения по най-добрия начин. Концертът "Madame X Tour" е в подкрепа на последния й албум от 2019 – Madame X. Нека припомним малка част от събитията, свързани с това музикално явление.

"Madame X" е 14-тият албум на поп иконата. Самата тя го определя като един експеримент, но той е нещо много повече от това. Вдъхновена от живота си в Португалия, започва да пише музика, в която вплита редица жанрове и течения – поп, регетон, трап, фадо, диско, дъб и др. Голяма част от песните са насочени към редица проблеми в обществото като контролът над оръжията, политиката, дискриминацията, войната и др. Целият проект имаше огромен комерсиален успех и беше признат за най-добрия албум на 2019.

Колкото до турнето, то също се превърна в едно от най-бързо разпродалите се турнета на 2019 и 2020, както винаги се случва с гиговете на певицата.

Имаше ли обаче някакви проблеми?

На първо място, някои фенове подходиха с недоверие към събитието, тъй като това е първото театрално турне на поп кралицата. Какво означава това? Концертите бяха в едни от най-големите театрални зали в САЩ и Европа. Мадона решава да го организира така, за да може да има по-интимно и близко преживяване с феновете си. Заради ограничената аудитория, екипът й беше организирал по минимум 10 концерта във всеки посетен град, за да могат възможно най-много хора да се докоснат до нея.

Въпреки това имаше и недоволни, защото намират театралната сцена за прекалено малка за кралицата, която обичайно се изявява на огромни стадиони или в големи арени.

За съжаление Мадона претърпя и контузия на коляното си малко преди старта на турнето и това наложи отлагането му, за да може да се възстанови постепенно. Отделеното време се оказа обаче недостатъчно, защото се наложи някои от концертите да бъдат отменени, за да може Мадона да си почива повече и все пак турнето да бъде завършено.

Дори и това обаче не се случи. Виновникът за преждевременното закриване на обиколката беше епидемията от коронавирус. Това ли беше? Дойде ли краят на ерата на "Madame X"?

Не. Меломаните бяха запознати, че два от концертите в Лисабон са заснети, но въпросът беше кога турнето ще бъде пуснато на запис.

Мадона реши първо да се подложи на няколко интервенции, за да се възстанови коляното й напълно. После стана ясно, че е презаписала някои от изпълненията, за да може да бъде в най-добрата си форма.

И така, Madame X Tour беше издаден на 08.10., като има албум с изпълненията на песните - "Madame X: Music from the Theater Xperience", който стигна №1 в iTunes в световен мащаб, САЩ, Европа и редица държави. Отделно е пуснат и самият концерт.

Когато го изгледах, аз се убедих, че това наистина е едно ново музикално преживяване. Видях Мадона за пръв път в една нова светлина – на моменти още по-дива и от преди, а в други – уравновесена и сериозна. Много умело успя да предаде цялото послание на "Madame X" чрез всички превъплъщения в множество образи.

Сега вече сигурно се чудите и къде може да гледате целия концерт. Отговорът е следният – ако планирате пътуване до Америка, там спокойно можете да гледате концерта, защото е качен в платформата Paramount Plus, която все още не е достъпна в България. Ще е налична в началото на 2022.

И все па Мадона се е погрижила концертът да бъде видян. На все повече места по света той се прожектира в киносалони и се обявяват дати, така че можем да се надяваме да дойде и в България. Освен това концертът започва да се излъчва и по MTV в много страни. 

Какво можем да очакваме от кралицата след "Madame X"?

Това, което със сигурност знаем, е, че в момента работи активно по създаването на филм за живота й, който публиката чака с нетърпение. Има слухове, че вече работи и по нова музика.

На следващата страница вижте всички изпълнения от концерта в снимки >>