Татяна Георгиева ни изпрати текст, посветен на любовта и как да я намерим в историята и около себе си. Благодарим! Изпратете и вие своя текст - вижте как.

Всички си мечтаем за голямата, единствена, абсурдна и всепоглъщаща любов. Но дали наистина тя съществува или е просто един прекрасен блян, за който всеки си мечтае? Може би, ако за миг се върнем назад във времето ще се уверим, че любовта наистина съществува под най-различни и необикновени форми. Казват, че на любовта не й трябва много, за да се случи. Нужни са само малко вяра и търпение, но най-важната съставка за една идеална любов е ролята на съдбата. А къде другаде можем да я открием освен в историята? Именно там можем да се срещнем с неините покорители .

Принц Едуард и Уолис Симпсън

През 1931 г. Едуард, принцът на Уелс, се запознава с омъжената Уолис Симпсън , с която скоро започват една доста бурна любов, която ще разтърси Великобритания из основи. Месеци след като бива коронован за крал, принц Едуърт предлага брак на госпожица Симпсънс и е готов на всичко за осъществяването му. Цената, която кралят трябва да заплати е отказването от трона. Той заявява пред целият свят, че намира за невъзможно да продължи да носи тежката отговорност на един крал, без любовта и подкрепата на любимата си. На 10 декември 1936 г. Едуард официално се отказва от престола и заедно с Уолис обръщат гръб на Англия и заживяват във Франция. Но каква е саможертвата на Уолис Симпсън в тази връзка? Със сигурност, не е лесно да предизвикваш смут и омраза, както и да обърнеш гръб на всички. Именно тези саможертви са направили възможни обстоятелствата, в които любовта между Уолис и Едуър да бъде изживяна.

Шах Джахан и Мумтаз Махал

Какво ли представлява чувството една любов да бъде увековечена завинаги? Тадж Махал е едно от най-красивите и необикновени места в света, специално построен от императора Шах Джахан за любимата му жена Мумтаз Махал. На смъртният си одър, красивата принцеса Мумтаз Махал моли императора да съгради нещо голямо и велико, с което да я почете. По този начин се ражда неповторимата мраморна гробница на име Тадж Махал в град Агра, която служи като доказателство за вечната любов между император Шах Джахан и принцесата Мумтаз Махал.

Наполеон и Жозефина

Една доста бурна и изпълнена със страст любов, изживяват великият Наполеон Бонапарт и съпругата му Жозефин дьо Боарне. Водейки военни кампании из целият свят, Наполеон не спира да изпраща писма на своята любима, в които разкрива своите най-съкровени чувства. Несъмнено Наполеон е лудо влюбен в Жозефин, но какви са нейните чувства спрямо него? Извествен факт са любовните авантюри на Жозефин, които нанасят тежки удари на брилянтния предводител. По ирония на съдбата Жозефин осъзнава истинските си чувства едва, когато двамата с Наполеон се развеждат, поради невъзможността тя да го дари с наследник. Въпреки че се развели, Наполеон и Жозефин продължават да си пишат любовни писма, дори след тяхната раздяла. Едно от най- пленителните писма на Наполеон съдържа следните думите : ‘’ Не издържам, Жозефин! Давя се в океана от безбрежна страст и обич. Изгаря ме вулканът на твоята опустошителна любов.’’

Какво друго ни остава, освен да чакаме съдбата, която рано или късно ще изиграе своята роля във великата пиеса наречена „Нашият живот” ?